Internacional 21/01/2014

L'elit comunista xinesa amaga empreses en paradisos fiscals

Segons una investigació del Consorci Internacional de Periodistes d'Investigació, almenys 13 parents de màxims dirigents del règim –inclòs l'actual president– han mantingut una gran activitat en refugis fiscals

Ara
1 min
Reportatge paradisos fiscals

BarcelonaEls parents de l'elit comunista de la Xina mantenen una important activitat secreta en paradisos fiscals. Segons una investigació del Consorci Internacional de Periodistes d'Investigació i que publiquen diversos diaris europeus i el japonès 'Asahi Shimbun', almenys 13 parents de màxims dirigents del règim –inclòs l'actual president, Xi Jinping, i els ex primers ministres Wen Jiabao i Li Peng–, així com com 15 grans empresaris i grans companyies estatals, tenen relació amb refugis fiscals, on han creat societats opaques.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La filtració de més de dos milions d'arxius de dues gestores que operen a les illes Verges britàniques –Portcullis TrustNet i Commonwealth Trust–, posa de manifest almenys 25 societats 'offshore' per amagar les enormes fortunes acumulades els últims anys per part de l'anomenada 'noblesa roja'. Les illes Verges britàniques, justament, van ser el segon inversor directe de la Xina el 2010.

La Xina limita el moviment de capital a l'estranger a 50.000 dòlars per habitant i any.

stats