"No s'exerceix cap acció des del meu departament en favor del referèndum": 10 frases destacades de la declaració de Joaquim Forn

L'exconseller respon a la Fiscalia i l'Advocacia i desvincula el seu compromís polític de la feina de la policia catalana

A. Mascaró / X. Tedó
2 min

BarcelonaSegueix el judici al Procés en directe

A diferència de l'exvicepresident Oriol Junqueras, que només ha respost a les preguntes del seu advocat, l'exconseller d'Interior Joaquim Forn sí que ha estat disposat a respondre a les preguntes de la Fiscalia i de l'Advocacia General de l'Estat. Amb tot, ha rebutjat contestar a l'interrogatori de Vox. Abans de començar la seva intervenció, ha lamentat no poder fer servir la seva llengua materna, el català.

1. "Vaig deixar molt clar al president Carles Puigdemont que els Mossos d'Esquadra haurien de complir les ordres, i ell ho va entendre".

2. "M'expresso políticament en favor del referèndum. No s'exerceix cap acció des del meu departament en favor del referèndum".

3. "Cap acte dels Mossos d'Esquadra va ser contrari a la Constitució, ni el 20 de setembre ni l'1 d'octubre".

4. (Sobre l'ANC i Òmnium) "¿És notícia que des del poder polític es compti amb la participació d'entitats socials? És el més normal del món".

5. "Crèiem que hi havia una base legal per organitzar el referèndum, que no és cap delicte".

6. "Vaig dir al major Trapero que parlés amb Jordi Sànchez per evitar que es produís cap acte de violència a la seu de la conselleria i va fer de mediador".

7. "Construeixen un relat de pel·lícula quan diuen que la secretària judicial va sortir pel terrat. Ho va fer saltant un mur del costat perquè no va voler sortir per l'entrada principal, la comitiva judicial va poder fer la seva feina el 20-S".

8. "No hi ha cap instrucció política dels membres del Govern que demanin a la gent que incompleixi els manaments judicials i que deixin les seves funcions per adherir-se als plantejaments del Parlament".

9. "De los Cobos en una reunió el dia 21 va anunciar que es nomenaria un coordinador policial quan ho hauria de fer el fiscal, que ho va fer públic l'endemà, i ho va fer sense convocar la Junta de Seguretat. Ho troba normal això?".

10. "L'únic cos policial que entrega a a demanda de la fiscalia el pla d'actuació (per a l'1-O) són els Mossos d'Esquadra".

stats