Dolors Bassa: "Les generacions que venen depenen de la seva sentència. No és la meva llibertat, és la de tots"

L'exconsellera retreu a les acusacions no parlar de drets ni defensar-los

Montse Riart
2 min

MadridL'exconsellera d'Afers Socials, Dolors Bassa, ha volgut utilitzar el seu últim torn de paraula per apel·lar a la responsabilitat dels set magistrats que formen la sala del Tribunal Suprem que durant quatre mesos ha jutjat els líders polítics: "Les generacions que venen depenen de la seva sentència", ha assegurat Bassa, que ha recordat al tribunal que el seu dictamen final no només determinarà com serà l'etapa final de la seva vida, sinó també "el principi d'una solució per a moltes persones". "No és només la meva llibertat, sinó la de moltes persones", ha reblat Bassa.

Bassa s'enfronta a una petició de 16 anys de presó per rebel·lió, malversació i desobediència, i ha recordat que tot i que als escrits d'acusació i a les conclusions finals de la Fiscalia gairebé no se l'esmenta, fa 478 dies que està en presó preventiva. "Cap de les proves contra mi s'han pogut comprovar", ha recordat l'exconsellera, que també ha retret a les acusacions que no hagin defensat l'exercici de drets fonamentals durant el judici, especialment pel que fa a la Fiscalia, que és la que representa l'interès públic. De fet, Bassa ha explicat que les 52 jornades de judici l'han "indignat i escandalitzat", però sobretot l'han "entristit" per les argumentacions que han esgrimit les acusacions.

Sense entrar en fonamentacions jurídiques, Bassa ha negat que els fets del setembre i l'octubre del 2017 puguin constituir una rebel·lió, com tampoc creu que ho siguin els "desordres puntuals" que es van produir durant el 20-S i l'1-O o "el decret per regular els serveis mínims d'una vaga", una de les coses que se li atribueixen. Bassa ha reiterat que mai va fer cap crida a la violència, que no es va produir, i també ha negat que es desobeís: "Desobediència hauria sigut presentar-nos amb un programa polític i no complir-lo".

stats