Microsites 23/10/2019

El PP alerta que el "tracte diferenciat" als presos polítics posa "en risc" els funcionaris perquè hi haurà "motins"

Capella recorda que tot el que fa Serveis Penitenciaris està sota "supervisió" de fiscals i jutges

M. Toro / A. Mascaró
2 min
La consellera de Justícia, Ester Capella, aquest dimecres al ple del Parlment

BarcelonaLes informacions en diaris espanyols sobre suposats privilegis dels presos polítics a Lledoners continuen servint d'artilleria a Cs i el PP per carregar contra el Govern. Aquest dimecres ha estat el torn dels populars, que per boca de la diputada al Parlament Esperanza García han alertat que el "tracte diferenciat" als líders independentistes als centres penitenciaris posarà "en risc" els funcionaris perquè hi haurà "motins". Així s'ha expressat en la sessió de control al Govern, on ha preguntat a la consellera de Justícia, Ester Capella, a quants dels presos ha promès la "llibertat" o un tercer grau perquè "tornin a casa per Nadal, com els torrons".

"Jo no prometo coses que no puc fer i que no he de fer", li ha respost la consellera, que ha vist en la pregunta de la popular "ignorància" o "mala fe". Capella ha garantit que els presos no tenen "ni més ni menys drets" que la resta de reclusos i que, en tot cas, el que es fa és "complir amb els principis del dret penitenciari". I després d'assegurar que "els funcionaris fan bé la seva feina", ha acabat recordant a García que tot el que fa Serveis Penitenciaris de Catalunya, inclòs un eventual tercer grau, està "sota la supervisió de fiscals i jutges".

Malgrat les explicacions de Capella, Cs també ha carregat contra els presumptes "privilegis" que tenen els presos polítics. La diputada Munia Fernández-Jordán, de fet, ha demanat que es prenguin a la Generalitat les competències penitenciàries i que es deixi d'humiliar els presos que compleixen condemna a Catalunya. "Nosaltres complim la llei. I torno a fer una defensa a ultrança dels funcionaris públics dels catalans", ha respost la titular de Justícia, que també ha acusa la formació taronja, com havia fet amb el PP, de ser "ignorant" o actuar amb "mala fe".

stats