El president de l'Eurocambra: "Esperem que baixi la tensió a Catalunya"

Moncloa assegura que té el suport dels països europeus i que no hi ha intranquil·litat o preocupació

Júlia Manresa
2 min
El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, amb el president de l'Eurocambra, David Sassoli i el president francès Emmanuel Macron.

Brussel·lesLes institucions europees no s'immuten malgrat la creixent tensió a Catalunya. Preguntat per les protestes i la sentència del Procés, el president de l'Eurocambra, David Maria Sassoli, ha estat breu. Ha defensat que "Espanya és un estat de dret" i que per això "respecta la sentència". Ha desitjat, això sí, que es "rebaixi la tensió". Justament el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s'ha reunit aquest dijous a Brussel·les amb Sassoli, en una trobada on fonts de Moncloa asseguren que no s'ha abordat la qüestió catalana.

Sánchez és aquest dijous a Brussel·les en una cimera europea on s'ha trobat amb els seus homòlegs de la UE. En entrar a la reunió, se l'ha vist conversar amb l'exprimer ministre belga, Charles Michel, però no ha transcendit si en la conversa ha aparegut la qüestió relacionada amb l'euroordre de detenció que la justícia espanyola ha demanat a les autoritats belgues. Les mateixes fonts del govern espanyol citades anteriorment reiteren que no hi ha cap mena d'intranquil·litat o preocupació entre els líders europeus per la tensió a Catalunya i ho comparen amb l'etapa de protestes que es va viure a França quan va esclatar la tensió amb els armilles grogues. Reiteren que es considera un afer intern i que Sánchez no té cap intenció de posar el tema sobre la taula malgrat la campanya a l'exterior que el seu govern en funcions va començar prèviament a la sentència per vendre Espanya com un estat de dret i una democràcia de plenes garanties.

La resposta del president del Parlament Europeu, va en la mateixa línia que la de la Comissió Europea, que un cop coneguda la sentència va reiterar que es tracta d'un afer intern. Brussel·les s'ha posicnat repetides vegades en favor de l'ordre constitucional espanyol i en cap moment s'ha mullat respecte la sentència condemnatòria del Tribunal Suprem, ni ha mostrat preocupació per l'impacte de les protestes.

stats