Mèdia 08/11/2014

Què passa a Catalunya?: l'interactiu especial de l'Ara.cat pel 9-N

S’ha fet en tres llengües -català, castellà i anglès- i està pensat expressament per explicar el procés sobiranista al món

2 min
Què passa a Catalunya

L’Ara.cat ha estrenat un interactiu especial dedicat al 9-N i pensat expressament per explicar el procés sobiranista a l’exterior. S’ha fet en tres llengües -català, castellà i anglès- i té una voluntat didàctica. Titulat 'Què passa a Catalunya?', el reportatge explica els intents dels catalans de decidir el seu futur polític en un referèndum.

La navegació es fa baixant l’scroll mentre van apareixent els diferents elements interactius, a través de sis capítols: 'Els catalans volen votar', 'La mobilització', 'Els líders', 'El xoc amb Madrid', 'La desafecció' i un últim apartat que es diu 'I ara què?'.

Visiteu l'interactiu

El reportatge, firmat per Isaac Salvatierra, Ricard Marfà i Idoia Longan, és un nou treball de l'equip d'interactius del diari i referma l'aposta de l'ARA per la innovació i els nous formats periodístics.

Altres interactius destacats dels últims mesos a l'Ara.cat han estat l'especial multimèdia 'Tres anys de periodisme', guanyador d'una medalla d'or en els premis que lliura anualment el capítol espanyol i portuguès de la Society for News Design (SND), i 'Consulta, atur, espionatge', guanyador d'una medalla de bronze en el mateix certamen. Els dos interactius també han guanyat dos Laus de Bronze als premis del FAD. Entre la quinzena de treballs realitzats l'últim any també hi ha els interactius 'Història (i històries) dels mundials de futbol', 'Ets com els altres' i la 'La galàxia Sant Jordi'.

Aquest estiu l'Ara.cat va aconseguir una nova fita. El joc lingüístic multimèdia ' Digue'm com parles i et diré d'on ets' es va convertir en la notícia més vista de la història del diari amb 400.000 visites. El projecte va tenir continuïtat amb el joc col·laboratiu ' Al meu poble en diem...', amb 63.000 visites i 24.000 paraules introduïdes.

Podeu veure tots els interactius en aquesta pàgina especial.

stats