El diari 'Abc' confon Don Pelayo amb el Cid a la seva portada sobre el registre del 9-N

Utilitza l'estàtua del primer rei d'Astúries a Gijón per il·lustrar una informació referida al cavaller

L' 'Abc' confon aquest dissabte a la seva portada dos herois de la Reconquesta: Don Pelayo i el Cid. El diari obre edició assegurant que "Mas dilapida la imatge exterior de Catalunya", i explica al subtítol que "la pseudoconsulta" permet "inscriure's amb nom fals", passant per alt que, en realitat, la inscripció es farà en el mateix moment de participar, i que de moment l'única gestió que es pot fer per internet és consultar el local on cada ciutadà s'haurà de presentar en funció de l'adreça i el cognom que aparegui al seu DNI.

Segons el diari, entre les persones suposadament inscrites amb nom fals hi ha "Elvis Presley, Colom, el Cid o Bob Esponja", i per il·lustrar-ho situa en portada imatges de tots aquests personatges, acompanyats de Santa Teresa. Però comet un error: en comptes de col·locar-hi una estàtua del Cid, han escollit una imatge de Don Pelayo, concretament la que el primer monarca del regne d'Astúries té a la ciutat de Gijón, tal com molts usuaris s'han encarregat de fer notar a través de Twitter

En qualsevol cas, 'Abc' no precisa que, a l'hora d'anar a votar, tots els ciutadans s'hauran d'identificar amb el seu DNI, de manera que ningú no podrà participar ni inscriure's al registre amb un nom fals. Certament, la web per consultar el local de votació assignat permet introduir al camp destinat al cognom qualsevol paraula que es vulgui, ja que aquesta informació només serveix per assignar el ciutadà a una mesa o una altra en funció de la inicial del cognom que introdueixi. A l'hora de la veritat, però, s'haurà de presentar a la mesa que li correspongui segons el seu cognom real, independentment de la informació que hagi introduït a la web, i ensenyar el DNI per demostrar que, efectivament, és en aquell local on li correspon participar.

La Cope també s'hi apunta

Malgrat que introduir un nom fals a la web de consulta del local de participació no té cap utilitat pràctica, el programa 'La mañana' de la Cope també ha intentat ridiculitzar el 9-N partint d'aquesta base. El presentador del programa, Ángel Expósito, va demostrar en directe com és de fàcil saber on li tocaria votar a una persona que de cognom es digués Shakira i visqués al carrer Balmes de Barcelona, i va burlar-se del fet que personatges com Imperio Argentina, Dora la exploradora, Lucas Grijander, Tarzan, Luke Skywalker o Kim Jong-un també s'hi havien "inscrit". L'emissora ha penjat el vídeo a la seva web, i precisament l''Abc' l'ha inclòs a la seva notícia sobre aquest tema.


Més continguts de