XARXES
Mèdia 02/05/2013

Amazon presenta els pilots de les seves 14 primeres sèries pròpies

Els internautes poden votar quins projectes voldrien que es tiressin endavant

Albert Castellví Roca
3 min

Barcelona.Tal com havia promès fa un any, Amazon comença a fer camí en l'àmbit de la producció de les seves pròpies sèries. La botiga virtual -que, de fet, ja fa temps que va diversificar la seva línia de negoci en treure al mercat el lector de llibres electrònics Kindle i la tauleta Kindle Fire- ha penjat a l'apartat de vídeos del seu portal els capítols pilots de 14 ficcions produïdes per Amazon Studios, la seva pròpia plataforma de creacions audiovisuals.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Es tracta dels primers projectes televisius d'aquesta productora -que l'any passat ja es va estrenar amb la publicació del seu primer còmic digital-, però no tots acabaran anant més enllà: el mateix portal demana als internautes que, un cop hagin vist -gratuïtament- algun dels vídeos, participin en una breu enquesta per valorar-lo i perquè diguin quant d'interès tindrien a poder veure més episodis d'aquella producció. En funció dels resultats obtinguts, la companyia decidirà quines sèries tira endavant, però ja s'ha compromès a rodar una temporada completa com a mínim de dos dels projectes presentats.

De moment, però, els pilots només es poden veure des dels Estats Units, el Regne Unit i Alemanya, ja que aquests tres països són els únics des dels quals es pot accedir al servei de vídeo sota demanda d'Amazon. La companyia no ha detallat si té previst ampliar l'abast territorial del portal, tot i que algunes fonts asseguren que el servei podria arribar a l'Estat aquest mateix any. De fet, no seria forassenyat pensar en una expansió de la plataforma coincidint, precisament, amb l'estrena de les sèries que neixin del procés que ara s'ha engegat, que podrien ser, a més, un bon ganxo per aconseguir nous subscriptors. En qualsevol cas, Amazon no ha donat cap pista en aquest sentit i, per tant, les seves intencions reals són encara una incògnita.

Animació i comèdia

Les 14 sèries presentades es divideixen en dues categories: sis són produccions d'animació destinades al públic infantil i les altres vuit són comèdies per a adults. Entre aquestes hi ha Zombieland , l'adaptació en format de sèrie de la pel·lícula dirigida el 2009 per Ruben Fleischer. Aquest projecte ja va cridar l'atenció abans fins i tot que se'n mostrés el pilot, i de moment és un dels que té més números per acabar tirant endavant.

Amazon no ha fet públic quan s'acabarà el termini per votar a favor o en contra de cadascuna de les sèries i, per tant, és impossible dir, ara com ara, a partir de quin moment es podran veure els nous capítols de les que hagin superat el sedàs dels lectors. De fet, la companyia va assegurar al març que encara dubtava sobre la manera en què es presentaran els nous episodis: l'opció tradicional consistiria a penjar-los d'un en un, amb una periodicitat determinada, tal com passa amb les produccions televisives, però Amazon tampoc no descarta la possibilitat de seguir la línia marcada per un dels seus principals competidors en aquest camp, Netflix, que va penjar els 13 capítols de la primera temporada de House of cards de manera simultània l'1 de febrer.

79 dòlars anuals

Sí que és clar, en canvi, què caldrà fer per poder veure les sèries. Hi tindran dret únicament els subscriptors Premium d'Amazon, que a canvi d'una quota de 79 dòlars anuals tenen accés il·limitat a tot el catàleg de vídeo del portal -no només a les produccions pròpies, sinó també a la resta de sèries i pel·lícules que s'hi ofereixen- i a un servei de lliurament en dos dies per a bona part dels productes comprats a la seva botiga virtual.

stats