TELEVISIÓ

Campanya contra Antena 3 perquè no facin sortir un ximpanzé en un concurs

El programa encara no té data d'estrena. El presentarà Flipy, el científic boig d''El Hormiguero'

Abans que s'hagi estrenat, un nou concurs que prepara Antena 3 ja ha generat polèmica perquè va anunciar que hi participarà un ximpanzé. Fins a 40 entitats catalanes i internacionals s'han adherit a una campanya per demanar que no facin servir aquest animal al programa.

El programa té com a nom provisional Involution i el presentarà Enrique Pérez, més conegut com a Flipy, que durant cinc anys ha estat el científic boig d' El Hormiguero.

La campanya que ja corre per la xarxa diu que "encara que a l'anunci o durant el rodatge no s'observin indicis de maltractament o patiment dels ximpanzés directament, darrere de l'ús d'aquests animals salvatges hi ha molta violència per domesticar-los, ensinistrar-los i mantenir-los totalment fora del seu hàbitat natural".

I també estan preocupats perquè l'entrenador del ximpanzé que Antena 3 té previst de contractar, Steve Martin, té un llarg historial de denúncies del departament d'Agricultura dels EUA per les condicions d'allotjament dels animals, per no subministrar atenció veterinària o alimentació apropiada als animals del seu centre i per maltractament".

Més continguts de