Mèdia 15/12/2012

Bildu demana que la televisió basca no emeti el missatge de Nadal del rei

La mesa del Parlament basc ha rebutjat la petició de la coalició independentista, que creu que "ha arribat el moment de deixar de banda els símbols que PSE i PP han intentat imposar artificialment durant els últims anys"

Efe
2 min
El rei surt de l'hospital deu dies després de ser operat del maluc

VitòriaEH Bildu ha reclamat al nou lehendakari, Iñigo Urkullu, que la televisió pública basca, ETB, no emeti la propera nit de Nadal el tradicional missatge del rei, una cosa que només ha fet en els últims tres anys. La coalició va presentar un escrit al Parlament basc perquè la cambra demanés a la direcció de l'ens públic, triada la passada legislatura sota el mandat del PSE-EE, que no emeti el missatge de Joan Carles de Borbó, cosa que ha fet des del 2009, amb l'arribada dels socialistes a Ajuria Enea.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Mai abans ETB havia emès el missatge nadalenc del monarca per cap dels seus canals. EH Bildu va presentar un escrit perquè el Parlament basc demanés a la direcció d'EiTB que deixés d'emetre aquest missatge, però el text va ser rebutjat per la mesa de la cambra en la seva última reunió. La coalició entén que hi ha una nova configuració del Parlament basc i que, per això, "ha arribat el moment de deixar de banda els símbols que PSE i PP han intentat imposar artificialment durant els últims anys, entre altres, l'emissió del missatge nadalenc del rei espanyol a ETB, una circumstància que no s'ha de tornar a repetir".

En un comunicat, EH Bildu sol·licita a Urkullu que "actuï" i que el missatge del cap de l'estat espanyol "quedi fora de la programació d'ETB, perquè a la societat basca el seu discurs no li interessa gens ni mica". Ha recordat que el PNB sempre s'ha oposat a aquesta emissió, per la qual cosa demana al nou lehendakari que sigui "coherent".

Precisament, dimarts hi ha una reunió del consell d'administració d'EiTB, que encara no s'ha renovat i en el qual, per tant, no és present EH Bildu. En aquesta reunió, està previst que el director general de la radiotelevisió pública basca, Alberto Surio, presenti la graella de programació per als pròxims dies, de manera que llavors se sabrà si s'emetrà o no el missatge.

stats