La CCMA tanca el 2013 amb un dèficit provisional d'11 milions d'euros

L'ens haurà de decidir abans del 31 de març com ho digereix en el pressupost d'enguany

El Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha aprovat avui, en sessió extraordinària, la liquidació pressupostària corresponent a l'any 2013. L'ens va començar el 2013 amb la necessitat de gastar 60 milions d'euros menys que els 348 milions de pressupost del 2012 arran de la reducció  tant l'aportació de la Generalitat com la previsió d'ingressos en publicitat. A més, també s'havia de cobrir el dèficit generat en l'exercici anterior –el del 2011–, de 7,5 milions d'euros.

El Consell de Govern va acordar que aquest ajust de 60 milions quedés repartit en una reducció de 33 milions en l'apartat de continguts audiovisuals i inversions i en una reducció de 27 milions en el capítol de personal. Segons explica la CCMA en un comunicat, "l'ajust de 27 milions en l'apartat de personal previstos inicialment no s'ha pogut assolir amb els procediments d'acomiadament col·lectiu –PAC– acordats amb els representants dels treballadors". El motiu és que la repercussió econòmica dels PAC ha començat a fer-se efectiva a partir de l'1 de gener d'enguany. D'altra banda, la reducció salarial no es va tancar el 2013 i s'està abordant en el marc de la negociació del Conveni. Per aquesta raó, afirmen des de l'ens que "des de l'estiu es van haver d'incrementar encara més les mesures d'ajust en continguts i inversions".

11 milions de dèficit

Amb aquesta retallada de més aplicada en l'apartat de continguts i inversions, en lloc dels 33 milions d'estalvi previst inicialment, la CCMA ha acabat 2013 amb una reducció de 45 milions. Aquestes mesures, sumades a una aportació extraordinària de la Generalitat de 4 milions, han permès a la CCMA reduir 49 dels 60 milions d'ajust previstos al principi del 2013, i acabar l'any amb un "dèficit provisional" d'11 milions. En aplicació de la llei d'estabilitat pressupostària, la CCMA "haurà d'arbitrar en el primer trimestre d'enguany les mesures necessàries per restablir l'equilibri pressupostari i la compensació del dèficit generat".

En la mateixa nota informativa, l'ens de comunicació pública català afirma que "en no poder comptar amb l'estalvi previst en el capítol 1 per al 2013, es va haver d'intensificar l'esforç previst en l'apartat de continguts per valor de 12 milions addicionals, per tal d'evitar un dèficit que hauria pogut condicionar molt negativament la viabilitat de la CCMA".