Mèdia 02/11/2011

“Caos”, escrit en grec, a la portada del diari 'Libération'

La premsa internacional carrega contra la decisió del referèndum grec. El 'Taz.die Tageszeitung' alemany diu "Insolència! Els grecs volen democràcia" i 'Le Figaro' parla de "Papandreu, l'home que posa en perill l'euro"

Ara
1 min
Libération, 2 de novembre

BarcelonaL'anunci sorpresa d'un referèndum a Grècia sobre el pla de rescat europeu aquest dimarts va sembrar el pànic a les borses i a la premsa internacional. Alguns rotatius, especialment els francesos i alemanys, han obert les edicions impreses d'aquest dimecres amb titulars que carreguen fort sobre la decisió grega.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El diari francès Libération dedica tota la portada amb la paraula “Caos” escrita en grec. Le Figaro personalitza la crisi grega amb el seu primer ministre i diu “Papandreu, l'home que posa en perill l'euro”, i Le Monde rebla “El referèndum grec sobre el pla de rescat amenaça l'euro”. En la mateixa línia, el rotatiu alemany Taz.die Tageszeitung titula “Insolència! Els grecs volen democràcia”. A la premsa anglesa, el Daily Mail diu “Grècia en crisi” i The Guardian titula “Alemanya i França lluiten per salvar l'euro”.

Els rotatius nord-americans també se'n fan ressò a les primeres pàgines. The Washington Post diu “El pla de rescat europeu, un altre cop en dubte” i The New Yotk Times subratlla “La revolta a Grècia per la votació del pla de rescat pot enfonsar el líder”.

stats