Polèmica per una portada de 'Charlie Hebdo': és Rafa Nadal qui es dopa?

La Reial Federació Espanyola de Tenis mostra el seu rebuig per la portada de la revista i la qualifica d'"atac execrable contra la integritat del tenis"

La darrera portada de la revista satírica 'Charlie Hebdo' no ha agradat gaire a la Reial Federació Espanyola de Tenis (RFET). Amb motiu de la celebració del torneig Roland Garros a París, la revista ha dedicat el seu últim número al tenis. A la portada, 'Charlie Hebdo' mostra un tenista amb diverses xeringues clavades al cos i una frase que diu: "La primera sala de punxades de París".

Malgrat que en cap moment 'Charlie Hebdo' diu explícitament que la imatge il·lustri Rafa Nadal, la Reial Federació Espanyola de Tenis ho veu així. Per això, ha expressat el seu rebuig cap a la portada de la revista amb "una protesta única i ferma contra les publicacions franceses que posen en dubte la puresa del tenis". La RFET també ha qualificat la portada d'"atac execrable contra la integritat d'un esport que és sinònim d'excel·lència" i ha animat Rafa Nadal i tots els jugadors, "que compten amb el suport de tot el tenis espanyol".

Aquesta no és la primera vegada que un mitjà de comunicació francès insinua que Rafa Nadal es dopa. El 2012, el Canal Plus francès va publicar durant tres dies peces còmiques protagonitzades pels guinyols que deien que tots els èxits de l'esport espanyol eren deguts al dopatge, inclòs el cas de Rafa Nadal. En aquell moment, la RFET va emprendre accions legals contra la cadena, que va haver de demanar disculpes públicament.

Més continguts de