NOU PROJECTE
Mèdia 02/07/2012

'Dreamland', una producció entre el musical i el 'reality'

Telecinco rodarà a partir d'aquest mes la sèrie musical Dreamland. Després d'un llarg període de formació que els ha dut arreu del món els actors interpretaran uns personatges inspirats en ells mateixos.

Albert Castellví Roca
2 min
'Dreamland', una producció entre el musical i el 'reality'

BARCELONAEls protagonistes de Dreamland són alumnes d'una escola de música, dansa i cant que lluiten per convertir-se en futures estrelles dels escenaris. Els actors que els interpreten saben molt bé què suposa aquest procés de formació i què significa per a algú haver de fer-se un lloc en un món tan competitiu, perquè ells mateixos s'hi han hagut de sotmetre per arribar, justament, a convertir-se en els protagonistes de la sèrie.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Durant més d'un any i mig, l'equip de Dreamland -encapçalat pel seu creador i productor, Frank Ariza- s'ha endut els actors a voltar per mig món perquè es formessin en diferents àmbits i tinguessin contacte amb el món de la música: "Hem estat a Bali estudiant percussió, a Los Angeles convidats als American Music Awards, a Miami amb Emilio Estefan, a Roma, a París...", explica Ariza. I afegeix: "Hem visitat molts professionals per aprendre'n. Molts ja hi han participat, i molts altres estan desitjant col·laborar amb la sèrie". Segons Telecinco, entre aquests professionals hi ha Anastacia, Tiziano Ferro, Michael Bolton, Pablo Alborán, Carlos Baute i els Jonas Brothers.

Un cop completat aquest llarg procés, aquest mes ha de començar el rodatge de la sèrie, que la cadena presenta com a "pionera" no només pel peculiar procés de selecció i formació dels protagonistes, sinó també perquè, en bona part, els actors s'interpretaran a si mateixos. Segons la cadena, el perfil dels personatges no l'ha dibuixat un equip de guionistes, sinó que s'adaptarà al caràcter que els actors que els interpreten han anat forjant al llarg dels mesos que han compartit.

" Dreamland és una barreja de realitat i ficció", assegura el cap de ficció de Mediaset, Toni Sevilla, que remarca el fet que "els guions no tenen totes les línies de diàleg, sinó indicacions per enfocar la seqüència", amb la intenció que els actors treballin amb "naturalitat" i "espontaneïtat", sense que "se sentit subjectes a les limitacions pròpies d'un rodatge".

De fet, els protagonistes principals de Dreamland -Christian Sánchez, Edu Morlans, Lili Hergueta, Javier Taboada i María Hinojosa- no tenen formació com a actors, sinó que són cantants o ballarins. "Són artistes multidisciplinaris", diu Frank Ariza, i destaca: "Si uns canten, un altre toca el piano i altres hi posen els cors. Aquesta és la màgia del projecte, que entre tots creen la música de la sèrie".

I la música n'és un element fonamental, ja que la producció es presenta com una sèrie musical, de l'estil de l'exitosa Glee , si bé també tindrà punts en comú amb Un paso adelante , la ficció sobre una escola d'interpretació que Antena 3 va emetre del 2002 al 2005. De fet, la majoria dels actors tenen experiències prèvies en el camp del teatre musical.

Tot i que el rodatge començarà aviat, l'estrena de la sèrie no s'espera fins a l'any vinent.

stats