PROGRAMACIÓ

'Emergències', 'Trinxeres' i 'Fora de sèrie', estrenes de tardor a TV3

La cadena presenta una graella "equilibrada" per atraure espectadors

TV3 ha buscat l’equilibri per a la programació de la nova temporada. La cadena ha presentat aquest dimecres tots els espais que ocuparan la graella del pròxim curs televisiu, que combinarà programes de nous formats, diversos retorns i produccions ja consolidades. Entre les novetats de la tardor hi ha Emergències, un espai que seguirà bombers, metges i infermers d’urgència i mossos d’esquadra durant el seu dia a dia. El programa, que s’estrenarà diumenge de la setmana vinent, mostrarà les situacions límit que viuen aquests professionals de la mà d’ells mateixos, que explicaran com treballen davant de cada cas i per què actuen d’una determinada manera.

En un context totalment diferent, la televisió pública acollirà el retorn de professionals que han treballat a TV3 i que ara exerceixen a altres mitjans a través de Fora de sèrie. Cadascun dels extreballadors de la televisió pública escollirà un personatge mediàtic per mantenir-hi una conversa, que serà el nucli del programa. Una trobada entre l’humorista Andreu Buenafuente i el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, donarà el tret de sortida a Fora de sèrie. Aquesta primera entrega es podrà veure el 22 de setembre i servirà de petit tast, ja que TV3 encara no ha decidit quan emetrà el programa de forma regular. L’univers vinícola tindrà el seu propi espai amb  Glops, a càrrec de Carles Xuriguera i Fel Faixedas. El programa constarà de 13 capítols, el primer dels quals arribarà dissabte de la setmana vinent, i s’endinsarà en el món del vi a través de l’humor. Una altra de les novetats de la temporada és Trinxeres, una roadmovie encapçalada per Eloi Vila, Carles Costa i Marc Juan. Tots tres resseguiran a peu l’últim front de la Guerra Civil a Catalunya i, durant el viatge, descobriran històries de testimonis que van viure el conflicte. La cadena preveu estrenar Trinxeres a finals de la tardor o a principis de l’any vinent.

‘El foraster’, a la primavera

Més enllà de les novetats, la tardor també anirà acompanyada de diversos retorns a la graella de TV3. El 19 de setembre reapareixeran Merlí Bergeron i els peripatètics amb la segona temporada de Merlí, que tindrà nous personatges i més conflictes entre pares i fills. També tornarà a TV3 Catalunya Experience, que arrencarà la segona temporada el 5 d’octubre amb convidats com uns il·lustradors francesos i dos jubilats nord-americans. A més, hi haurà noves visites de Quim Masferrer als pobles més petits de Catalunya amb la cinquena temporada d’ El foraster, l’estrena de la qual està prevista a la primavera. En paral·lel, la graella inclourà els partits de la Champions, pel·lícules i l’emissió de coproduccions de TV3 com Laia i La llum d’Elna.

Volem ser a prop dels espectadors, tenir-los al costat i encomanar-los la il·lusió per aquesta programació”, ha afirmat el director de TV3, Jaume Peral, durant la presentació. Peral ha admès que l’estiu “no ha anat bé” en termes d’audiència, en referència al fet que la cadena va fer al juliol i a l’agost el seu mínim històric. Amb tot, Peral ha subratllat: “La nostra intenció és girar full i recuperar els espectadors”. El director de TV3 també ha posat èmfasi en la voluntat d’oferir “ una graella equilibrada en gèneres i formats” i, alhora, “amb la màxima diversitat de continguts”.

Passada la tardor la cadena també prepara projectes com El sopar, un espai presentat per Roger de Gràcia que reunirà diverses personalitats al voltant d’un àpat. Així mateix, TV3 té entre mans la segona temporada d’ Economia en colors, nous episodis d’ El crac, una docusèrie sobre històries de l’aeroport del Prat i una docuficció sobre fets històrics. Tot plegat es completa amb espais ja consolidats a la graella com Els matins, Divendres, Crackòvia, Polònia, El gran dictat, La Riera, APM? i Cuines, entre d’altres.

Més continguts de