Fox estudia allargar ‘Expedient X’ una temporada més

Segons ha informat l’edició digital de la revista Variety, als estudis nord-americans de la cadena Fox estan “encantats” amb les audiències que ha aconseguit la tornada de la sèrie Expedient X. Per aquest motiu, estarien pensant a allargar la sèrie amb una altra temporada.

La sèrie, coneguda pels successos paranormals als quals s’enfronten els seus dos protagonistes -Mulder i Scully-, va tornar a finals de gener amb una nova tanda d’episodis després de nou temporades i dues pel·lícules. Tot i l’èxit del seu retorn, avui s’acaben les emissions previstes. El que ara estan pendents de decidir a Fox és si la sèrie, una de les més exitoses que han produït, ha de dir adéu de manera definitiva o només temporal. “Hem dit anteriorment que ens encantaria fer més capítols, i estem entusiasmats amb la resposta del públic. Resulta encoratjador”, diu el president de la divisió d’entreteniment de Fox, David Madden, a la web de la revista. No obstant, asseguren que encara no s’han posat a negociar. “No hem parlat encara amb els actors sobre la pròxima temporada. Però, certament, sembla que hi ha una audiència que respon i que voldria veure més capítols”, afirma el directiu.

Gràcies a les emissions en simulcast que fa Fox a través dels canals que té arreu del món, més de 50 milions d’espectadors van veure els dos primers episodis en 80 països. Als EUA l’estrena no va ser menor. Una audiència de 16,2 milions d’espectadors va seguir l’emissió. El principal problema per renovar la ficció serien les agendes dels protagonistes, David Duchovny i Gillian Anderson. J.C.