Ràdio

Gemma Nierga: "Avui deixo la Cadena SER. No per decisió meva"

La periodista torna fugaçment a l''Hoy por hoy' per tancar 30 anys al servei de la ràdio de Prisa

Després d'unes setmanes d'absències, Gemma Nierga ha tornat avui a l'antena de la SER per oficialitzar la seva marxa de l'emissora de Prisa, després que l'empresa hagi prescindit d'ella. Tancava així una etapa de 30 anys al capdavant de programes com 'Hablar por hablar', 'La ventana' i, els darrers cinc anys, 'Hoy por hoy', on s'encarregava del segon tram, i prenia el relleu a Pepa Bueno. A continuació, el text íntegre del seu comiat.

“Bon dia. Permetin-me que entri al programa uns minuts, per acomiadar-me. Molts m'han parlat aquests dies de la importància de dir adeu. A mi no m'agrada, potser perquè no sé com es fa. Però ho intentaré, per agrair-los tot el que els dec. Fa anys que ens coneixem. Quan vaig començar l''Hablar por hablar', allà a l'any 90, jo era molt jove. I no sabeu com m'era de difícil escoltar els oients sense implicar-me en cada història, sense posar-me a plorar. Però ho vaig aconseguir. Vaig aconseguir posar una distància que m'ajudés a resistir les matinades. Avui soc jo qui ha d'explicar una cosa personal, però avui no posaré cap distància entre vostès i jo”.

“Després de molts anys treballant en aquesta empresa, avui deixo la Cadena SER. No per decisió meva, això ja ho saben, sinó pels qui dirigeixen l'emissora, que són els que saben gestionar el mitjà i els qui entenen de ràdio. Per part meva, sàpiguen els trobaré molt a faltar. Enyoraré la nostra relació. Fa anys, en època de 'Hablar por hablar' vaig dir en antena que 'Sentado en el muelle de la bahía' era una mala cançó. I al cap d'uns dies, un taxista de Madrid, en començar la carrera, em va dir que no escoltaria mai cap programa meu, perquè havia ferit els seus sentiments en criticar el tema d'Otis Redding. En arribar al destí, va parar el taxímetre i vam mantenir una llarga conversa sobre música, que a mi em va servir per canviar l'opinió sobre aquesta cançó. Així ha sigut la nostra relació de tants anys: aprenent els uns dels altres. Sense dubte, jo molt més de vostès que vostès de mi”.

“Les últimes setmanes, des que em van anunciar que el meu temps a la SER havia acabat, han sigut molt intenses. Però deixin-me dir que he trobat tants somriures còmplices pel camí, tantes abraçades, tants missatges d'amics que m'han ajudat a superar el mal moment. Carles Capdevila deia: en temps difícils, l'actitud marca la diferència. Doncs bé, dedicat al Carles, la meva actitud, en aquest moment, és d'enorme agraïment a tots vostès, al meu gran equip, als col·laboradors, als companys de la ràdio... He sigut molt feliç, tots aquests anys al davant del micròfon. I ho seguiré sent, no ho dubtin, allà on vagi. Això de ser feliç és una qüestió d'ordre personal. Gràcies per la companyia d'aquests anys. Pel carinyo d'aquests dies. I és que la vida segueix i me'n vaig a viure-la. Adeu a tots”.