Mitjans públics

Jaume Peral i Francesc Cano seran els nous caps d'informatius de TV3 i Catalunya Ràdio

Substituiran els actuals responsables Rosa Marqueta i Agustí Esteve. Jordi Català serà cap de programes de Catalunya Ràdio i Jordi Serra assumirà aquesta àrea a TV3

El consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha nomenat aquest dimecres Jaume Peral com a nou cap d'informatius de TV3, Francesc Cano com a cap d'informatius de Catalunya Ràdio i Jordi Català com a cap de programes de l'emissora pública. Els nomenaments s'han aprovat, a proposta del president del consell, Brauli Duart, sense cap vot en contra.

Jaume Peral, que substitueix en la direcció d'informatius de TV3 Rosa Marqueta –al càrrec des del 2007–, prové de Catalunya Ràdio, on va començar a treballar a la redacció de Madrid i després va passar a ser coordinador de Catalunya Informació l'any 1992, coincidint amb el naixement de l'emissora. Durant els anys següents va dirigir les seccions d'economia, societat i política, fins que el 1995 va ser nomenat subdirector d'informatius. El 1998 va convertir-se en cap del departament i en el màxim responsable de Catalunya Informació. Amb l'arribada del tripartit va ser substituït per Jordi Lucea i va incorporar-se a TV3 com a cap de comunicació. Des de l'any passat era redactor del programa de TV3 'Parlament'.

Per la seva banda, Francesc Cano és professor de comunicació i opinió pública i de teoria i tècnica del llenguatge radiofònic a la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) i des del 2000 treballa al grup d'emissores de Catalunya Ràdio. Ha exercit tant a Catalunya Música com a Catalunya Cultura –va ser-ne coordinador de continguts–, i darrerament havia estat locutor de Catalunya Informació i coordinador de l'informatiu 'Catalunya vespre'. Ara accedeix a la direcció d'informatius de Catalunya Ràdio en substitució d'Agustí Esteve, que ocupava el càrrec des del 2008.

El nou cap de programes de Catalunya Ràdio, Jordi Català, va incorporar-se a l'emissora el 1989. Des de llavors ha estat redactor d'informatius, cap d'economia, coordinador de Catalunya Informació i subcap d'informatius. Entre el 1996 i el 2004 ja havia estat cap de programes, però posteriorment va convertir-se en cap de premsa i audiències, un càrrec que ara abandona per recuperar l'anterior. Agafa el relleu de Santi Carreras, que era cap de programes de l'emissora des del 2008.

Pel que fa a la direcció de programes de TV3 no hi haurà canvis, i Jordi Serra es mantindrà en el càrrec que ja ocupava fins ara.

Més continguts de