PREMSA
Mèdia 22/02/2011

L''As' explica amb detall l'error en la imatge publicada ahir

Hi dedica una doble pàgina i dos articles demanant disculpes

Auri Garcia
2 min
La doble pàgina del diari 'As'

BarcelonaEl diari As ha publicat avui una explicació detallada de com va desaparèixer l'últim defensa de l'Athletic de la imatge publicada ahir, per la qual ja havia demanat disculpes a la seva pàgina web.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El diari explica que la imatge es va generar a partir de diferents captures de la retransmissió televisiva, per tal d'ensenyar la seqüència de tota la jugada. Es van seleccionar set captures, que després es van superposar utilitzant Photoshop.

La superposició de diferents imatges fa que, en un primer moment, tots els jugadors apareguin repetits moltes vegades. Llavors, s'han d'esborrar de manera selectiva. Segons l'explicació, Koiki va ser ocultat "en un primer moment amb la intenció de tornar a activar la seva capa al final del procés gràfic", però després se'n van oblidar.

Dos articles demanant disculpes

Alfredo Relaño, director del diari As, ja va donar explicacions ahir en diferents emissores de ràdio, mostrant-se "avergonyit i molest" per la publicació de la imatge. Avui, en el seu article d'opinió a la pàgina 2 del diari, Relaño torna a referir-se a aquest tema i fa una petició als lectors: "Espero de vostès que acceptin les nostres disculpes i creguin en la nostra bona voluntat".

Santi Giménez, delegat del diari a Catalunya, també escriu un article en què descriu la publicació de la imatge com una "cagada monumental, com per avergonyir-se". Giménez afegeix que, a més de la vergonya pròpia, també li va quedar "el sentiment de vergonya aliena pels companys que mai s'equivoquen i que ens van esquarterar".

stats