Publicitat
Publicitat

INTERNET

La lluita per tenir més seguidors al Twitter crea un nou tipus de celebritat

Mama, de gran vull ser 'tuitstar'

Diuen que val més la qualitat que no pas la quantitat. Excepte per als tuitstars , que han fet del nombre de seguidors al Twitter la seva marca d'identitat. El tuitstar (estrella del Twitter) és simplement algú anònim que ha aconseguit fer-se conegut a la xarxa a cop de tuit sense tenir cap fama prèvia.

Es considera que algú té una certa influència al Twitter a partir de 5.000 seguidors, tot i que segons Àlex Puig, expert en xarxes socials i fundador de Shotools, n'hi ha que s'autodenominen tuitstar amb 3.000 followers . "Cadascú es munta la seva pròpia història per ser considerat estrella del Twitter", explica.

Una lluita pels seguidors

Àlex Puig -que tot i els seus 73.000 seguidors no es considera tuitstar- apunta que n'hi ha que s'obsessiona pels seguidors i ho acaben convertint en una competició. "Moltes vegades qui té molts seguidors es creu una cosa que no és. Cap tuitstar s'ha fet ric, i tots segueixen treballant deu hores al dia", diu. "La influència d'un tuitstar no va més enllà dels 140 caràcters", afegeix @elbaronrojo, que amb 93.000 seguidors sí que es considera estrella del Twitter. "Com a màxim pots moure el trànsit cap a determinats webs o crear algun trending tòpic ", subratlla Puig.

Aquest va ser el cas del tuitaire @hematocritico -9.500 seguidors-, que va convertir el terme tróspidos - kitsch- en el hashtag oficiós del programa ¿Quién quiere casarse con mi hijo? (Cuatro). Molest perquè la cadena fes seva l'expressió, @hematocritico va proposar que per a la final del programa es tuitegés amb l'etiqueta literatura . La nit de l'últim programa, tróspidos va desaparèixer de la llista dels més comentats i literatura va ser trendig tòpic .

L'altre perfil de tuitstar és el que obté els seguidors gràcies a l'humor àcid o a les paròdies. És el cas de @masaenfurecida -48.500 seguidors-, @elbicharraco -51.900 followers - o @Espeonzaguirre i @Mas_Enfurecido, que amb 5.600 i 3.800 seguidors caricaturitzen Esperanza Aguirre i Artur Mas.

El jutge del Twitter

No és estrany que entre tanta estrella sorgeixi un jutjat per resoldre els possibles conflictes. L'usuari @eljuezdetuiter s'encarrega -entre altres coses- de descobrir plagiadors i sovint rep llagrimoses cartes de disculpa que publica al seu blog.

Postveritat

Més continguts de

Postveritat
PUBLICITAT
PUBLICITAT