'La Marató' tanca definitivament l'edició del 2015 amb gairebé 9,5 milions de recaptació

Aquesta xifra, la quarta més alta de la història del programa, es destinarà a la investigació sobre la diabetis i l'obesitat

'La Marató' de TV3 ha tancat definitivament l'edició de l'any passat amb una recaptació de 9.469.226 euros, segons ha informat aquest dijous al matí la Fundació La Marató de TV3. Aquesta xifra inclou tots els donatius que es van fer fins al dia 31 de març, quan es va tancar el període d'aportacions per a 'La Marató' del 2015 –els que arribin des de l'1 d'abril se sumaran ja al marcador d'aquest any– i representa la quarta més alta que s'ha assolit en les 24 edicions que ha tingut el programa solidari des del seu naixement, el 1992.

El marcador final del programa, emès el 13 de desembre i presentat per Toni Cruanyes i Ana Boadas, va ser de 7.015.367 euros, i per tant va quedar per sota de les cinc edicions anteriors. Al final, però, la xifra s'ha incrementat en gairebé 2,5 milions més, de manera que s'han superat les 'Maratons' del 2009 i el 2010 i s'ha aconseguit el quart millor resultat històric. En total, 'La Marató' ha recaptat 151.725.901 euros des del 1992.

Els diners recaptats es destinaran a finançar projectes de recerca biomèdica sobre diabetis i obesitat, les dues malalties que van centrar l'última edició del programa. Al novembre s'anunciaran quines de les 136 iniciatives presentades a la convocatòria han estat seleccionades. Fins ara, 723 projectes de recerca ja han tirat endavant gràcies als fons aportats per les anteriors edicions de 'La Marató'.

Entre les xifres del 2015, destaquen també les 2.289 activitats populars organitzades arreu del territori català, que marquen un nou rècord històric en aquest apartat. Al voltant d'un milió de persones hi van participar.

També s'ha arribat a la xifra més alta fins ara pel que fa a les xerrades divulgatives que la Fundació La Marató organitza en centres educatius per sensibilitzar els alumnes sobre les malalties tractades. En aquesta ocasió se'n van fer 4.772 en un miler de centres educatius catalans, i hi van assistir uns 223.000 estudiants.

'La Marató' del 2016, la 25a edició del programa solidari de TV3 i Catalunya Ràdio, se celebrarà el 18 de desembre i estarà centrada en l'ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques. De moment no s'ha anunciat qui en seran els presentadors.

Més continguts de