Mor als 92 anys el periodista i crític musical Albert Mallofré

Va dirigir durant anys la secció de Cultura de 'La Vanguardia'

El periodista Albert Mallofré, considerat una referència en l'àmbit de la crítica musical, va morir aquest dissabte a Barcelona als 92 anys, segons han informat a l'agència Efe fonts de la família. Nascut a Vilanova i la Geltrú (Garraf) el 1926, es va iniciar com a columnista en un setmanari local de Vilafranca del Penedès i després va passar a col·laborar en diferents mitjans de comunicació com el setmanari gràfic 'Vida Deportiva' i les revistes 'Destino' i 'Jano'.

En la seva llarga trajectòria, Mallofré també va treballar a 'La Vanguardia', on va ser responsable de la secció de Cultura i Espectacles durant anys, i va col·laborar en diferents emissores de ràdio com Ràdio Barcelona, Ràdio Nacional, Ràdio 4 i Catalunya Ràdio.

Amb una legió d'amics i seguidors i unes cròniques en les quals era capaç de descobrir el més recòndit d'un artista o d'un gènere musical, va ser amic de primeres figures com Duke Ellington, Miles Davis, Tete Montoliu i Joan Manuel Serrat. A més, és autor de la novel·la 'L'any passat a Valldordis', publicada el 2000, i de 'Simplemente, vivíamos', publicada el 2009.