Mèdia 13/02/2015

Mor als 58 anys el columnista de 'The New York Times' David Carr

L'autor de la columna 'Media Equation' es va desplomar a la redacció del diari aquest dijous a la nit

Efe/ara
2 min
David Carr / GETTY

Washington/BarcelonaEl columnista de 'The New York Times' David Carr ha mort aquest dijous a la nit, als 58 anys, a la seu del diari, segons ha informat el mateix rotatiu. "Carr s'ha desplomat a la redacció, on ha estat trobat poc abans de les nou del vespre. Va ser traslladat a l'hospital St. Luke's-Roosevelt, on se l'ha declarat mort", diu el diari, que no precisa les causes de la defunció.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Nascut a Minneapolis el 8 de setembre del 1956, Carr era conegut per la seva columna 'Media Equation', que apareixia cada dilluns a les pàgines de Negocis del diari i en què escrivia sobre "els mitjans de comunicació i la seva intersecció amb els negocis, la cultura i el govern", explica el diari a l'obituari que li ha dedicat.

El periodista va lluitar contra una addicció a la cocaïna, una experiència que queda recollida al seu llibre 'The night of the gun', publicat el 2008. L'obra intenta reconstruir el seu propi passat a través d'una espècie d'investigació periodística sobre ell mateix en què parla amb algunes de les persones amb qui va tenir relació durant un període, marcat per les drogues i l'alcohol, en què considera que els seus records no són prou fiables.

Carr es va incorporar a la redacció de 'The New York Times' l'any 2002 com a reporter d'economia, després d'haver col·laborat amb publicacions com 'The Atlantic Monthly' i 'New York Magazine'. També havia estat director del 'Washington City Paper', una publicació sobre temes d'oci i cultura de la capital dels Estats Units.

"Era un dels periodistes més dotats que han treballat mai a 'The New York Times'. Combinava un talent formidable com a reporter i un judici agut per convertir-se en un guia indispensable del món mediàtic modern. Però els seus amics al diari i més enllà el recordaran com un ésser humà únic, ple de vida i d'energia, divertit, lleial i encantador. Un talent insubstituïble que serà enyorat per tothom que treballa per a 'The New York Times' i per tothom que el llegeix", ha dit en un comunicat el president i editor del rotatiu, Arthur Ochs Sulzberger Jr.

Per la seva banda, el director del diari, Dean Baquet, l'ha definit com "el millor periodista sobre l'àmbit dels mitjans de comunicació de la seva generació, un home excepcional i divertit que s'havia convertit en un dels líders de la redacció". "Era el nostre gran campió i la seva inacabable passió pel periodisme i per la veritat serà enyorada per la seva família del dia, pels lectors de tot el món i per la gent que estima el periodisme", ha afegit.

stats