El PSOE demana al PP que rectifiqui i permeti de nou anuncis a TVE

S'ofereix a consensuar el nou president de RTVE, després de la dimissió de Leopoldo González-Echenique

El PSOE considera que la dimissió del president de RTVE, Leopoldo González-Echenique, constata el "fracàs" del model que ha implantat el PP a la ràdio i televisió públiques, que estan "a punt de ser inviables". "El govern espanyol està a punt d'acabar amb el model públic", ha alertat el portaveu socialista al Congrés, Antonio Hernando.

"Li volem dir al PP que la dimissió d'Echenique és una oportunitat perquè, si té intenció de realment tirar propostes de regeneració democràtica, pacti amb l'oposició el nomenament del nou president i després inclogui en el paquet de mesures, tal i com farem nosaltres, el retorn al model anterior, perquè aquest ha fracassat", ha afegit. Demana, per tant, que la inversió privada, és a dir, la publicitat, pugui tornar a formar part de les graelles de TVE per finançar la programació.

Els socialistes recorden que TVE ha perdut 70.000 oients i s'ha situat al 4t lloc del rànquing de televisions des que el PP va arribar a la Moncloa, ja que se li han retallat fins a 700 milions d'euros de pressupost en 3 anys. "Estan fent que el sistema estigui a les portes del caos", ha advertit Hernando, puntualitzat que "el govern espanyol ha enganyat a gent que va posar al capdavant de la televisió", com Echenique, "que s'han vist defraudats perquè no s'han complert els compromisos".