Polèmica a 'OT' arran de la publicació de la suposada decisió del jurat abans de la gala

El programa argumenta que els membres del jurat valoren els assajos però després poden canviar d'opinió

Una fotografia difosa des del compte de Twitter oficial d''Operación Triunfo' va fer saltar les alarmes dels seguidors del concurs aquest dimecres al vespre. A la imatge hi sortia la cantant i compositora Brisa Fenoy, que en la gala d'aquesta setmana havia d'ocupar la quarta cadira del jurat, que canvia en cada entrega del concurs. Però davant seu, sobre la taula, hi havia un paper amb el nom de cadascun dels concursants i el destí que els esperaria després de la gala: salvat, favorit o dubte.

El problema és que, quan la imatge es va difondre, la gala (que s'emet en directe) encara no s'havia celebrat, per la qual cosa molts fans d''OT' van acusar el programa de fer trampes i de decidir els resultats abans que els concursants pugessin a l'escenari a defensar els seus temes. 

Davant d'aquesta situació, des del compte oficial del programa a Twitter es va aclarir que, en realitat, aquella no era la valoració definitiva del jurat. 

Segons aquesta versió, el jurat es reuneix unes hores abans que se celebri la gala per veure les actuacions dels concursants en l'assaig del dia abans, i en funció d'això fan una primera valoració, que és el que es veia a la fotografia de Brisa Fenoy. Això els serveix de guia de cara a la gala, però en cap cas és la seva decisió definitiva, sinó que la poden canviar en veure les actuacions en directe.