LA FI D'UNA SÈRIE D'ÈXIT
Mèdia 13/03/2011

Què se'n farà de les 'infidels'?

Les cinc actrius protagonistes d' Infidels valoren el final de la sèrie, que s'acaba dimarts, neguen que es degui a pressions polítiques i expliquen els seus nous passos professionals.

àlex Gutiérrez / Albert Castellví
3 min
D'esquerra a dreta, i de dalt a baix: Montse German, Sílvia Bel, Íngrid Rubio, Aina Clotet i Montse Guallar.

Barcelona.TV3 emetrà dimarts l'últim capítol d' Infidels . Serà un final precedit per la polèmica -TV3 va haver de desmentir l'insistent rumor que CiU havia pressionat per suprimir-la- però les actrius principals asseguren que, després de tres temporades, la sèrie desapareixerà per mort natural. De fet, l'emissió de l'últim capítol les agafa ja amb el cap en altres projectes, perquè el rodatge va enllestir-se a l'agost. "La gent pel carrer m'ha estat preguntant aquests mesos què feia amb els cabells curts, perquè no estaven al cas que ja havíem deixat de gravar", explica Aina Clotet.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El nou look de l'actriu que interpretava l'Arlet correspon al seu paper dins de Germanes , una TV movie dirigida per Carol López a partir del seu muntatge teatral homònim. Clotet assegura que està agraïda per la recepció de la sèrie, però que té l'ull posat al futur: "Em va fer pena quan vam deixar de gravar, però sóc partidària de fer coses noves, més que no allargar-les més del compte".

Una altra infidel , Montse Guallar, explica com la polèmica l'ha sorprès: "El final estava totalment previst i no hi ha res de política: el Govern no ha tingut res a veure, pobres! Ja feia mesos que havien desmuntat els decorats. Una sort que hem tingut és que vam poder gravar dues temporades seguides. Això avui, amb la crisi, seria impensable".

Guallar es troba actualment fent els bolos de L'hort dels cirerers , el clàssic de Txékhov que va estrenar l'any passat Julio Manrique al Romea. "Després, suposo que sortiran més coses".

Sílvia Bel comparteix també la sorpresa per la polèmica i, sobretot, per la reacció posterior: l'agitació a la xarxa -creació de grups de Facebook inclòs- va demostrar que els seguidors de la sèrie estaven molt motivats. "Em va sobtar, perquè no havia seguit l'audiència que tenia la sèrie. No m'esperava que es generés tanta polèmica pel fet que s'acabés". Bel també desmenteix el rumor que Unió va pressionar perquè estava en desacord amb els valors que promovia la sèrie. "Que a la gent li sàpiga greu m'agrada, perquè a mi també me'n va saber, però, sincerament, no crec que tingui res a veure amb qüestions polítiques".

A Sílvia Bel se la pot seguir actualment al Teatre Nacional, fins al 10 d'abril. Hi interpreta la Natàlia al muntatge Un mes al camp , d'Ivan Turguénev.

Íngrid Rubio rodarà a Colòmbia

Íngrid Rubio, o Cruz per als seguidors de la sèrie, té previst rodar a Colòmbia l'adaptació en format minisèrie de la novel·la El corazón del océano , d'Elvira Menéndez, una obra també en clau molt femenina, ja que narra la primera expedició de dones al nou món. Un canvi radical que l'ajudarà a deixar el personatge de Cruz enrere: "Amb la tercera temporada és quan m'he divertit més amb la Cruz. Ella, que començava tota cerebral, ha anat obrint el cor progressivament. Estic contenta de l'èxit de la sèrie, però també trista, perquè entre totes teníem molt bon rotllo i hem quedat amigues".

Montse German (Joana) també comparteix aquest regust agredolç: "Notes que, de cop, t'has de desprendre d'algú que t'ha estat acompanyant molt de temps", explica. La propera oportunitat de veure-la serà a la Biblioteca de Catalunya, on interpretarà La presa , de Conor McPherson. A més, ja té programada la primavera del 2012: reposarà Agost , un dels èxits d'aquesta temporada, al TNC.

stats