Recull de premsa
Mèdia 27/05/2011

“Zapatero sacrifica Chacón”, a la portada de l''Abc'

La renúncia de Carme Chacón de presentar-se a les primàries del partit socialista ocupa totes les portades de la premsa d'avui divendres. La final de la Champions de demà i la detenció de l'exgeneral serbobosnià, Ratko Mladic, són els altres dos titulars destacats

Redacció
2 min
ABC, 27 de maig

BarcelonaLa ministra de Defensa espanyola, Carme Chacón, va anunciar ahir que no es presentaria a les primàries del partit socialista. Posa punt i final, així, a un dels episodis que han generat més tensió en el si del partit i deixa via lliure a Rubalcaba com a únic candidat, de moment, a succeir Zapatero com a cap de llista a les eleccions generals del 2012. Aquest és el tema principal a les portades d'avui divendres i els diaris se'n fan ressò amb titulars diversos. A la premsa de Madrid, per altra banda, la renúncia de Chacón s'entén com una estratègia per evitar un fracàs encara més estrepitós de Zapatero. L'Abc titula “Zapatero sacrifica Chacón” i afegeix que el president del govern espanyol força la renúncia i deixa via lliure a les primàries a Rubalcaba per evitar una revolta al PSOE. La Razón “Chacón: una renúncia enverinada”, El Mundo “Chacón es rendeix per evitar que Rubalcaba liquidi a Zapatero” i El País diu “Chacón tira la tovallola per intentar frenar la revolta contra Zapatero”. Per altra banda, Público titula “Volia...” i reprodueix una part de les propostes de govern que hauria presentat la ministra de Defensa en la seva candidatura. A la premsa catalana, La Vanguardia diu “Rubalcaba, via lliure”, El Periódico “Pas enrere de Chacón”, l'Avui“Chacón toca a retirada”, El Punt “Chacón llança la tovallola” i l'ARA “La fi del zapaterisme”.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'esperada final de la Champions de demà ja pren protagonisme a les portades catalanes un dia abans. La Vanguardia diu “Preparats per repetir el somni”, l'ARA “El millor Barça, a punt de fer història” i El Periódico titula “El mig camp obsessiona Ferguson”, i ho acompanya amb una fotografia de Xavi i Iniesta.

La detenció de l'exgeneral serbobosnià, Ratko Mladic, ahir a Sèrbia és l'altre tema destacat a les portades d'avui. Tots els diari dediquen un titular a l'arrest, 16 anys després, del "carnisser" de Srebrenica, que podria obrir la porta de la UE a Sèrbia.

stats