Publicitat
Publicitat

Recull de premsa

Llum verda a Bildu: el “SÍ” de 'Público' contra l'“ETA guanya, Espanya perd” de 'La Razón'

La decisió del TC confronta els titulars de la premsa espanyola avui divendres. L'inici de campanya per a les eleccions del 22-M i la visita d'Obama a la Zona Zero de Nova York són els altres temes destacats a les portades

Bildu es podrà presentar a les eleccions del 22 de maig. La decisió dels onze magistrats del ple del TC provoca titulars contraposats a les portades d'avui divendres. Mentre Público diu “Bildu SÍ que serà a les urnes” i afegeix que la majoria de magistrats entenen que la coalició basca no és un "intrument" d'ETA, La Razón titula “ETA guanya, Espanya perd” i hi dedica un editorial titulat “Una sentència lamentable”. En la mateixa línia, l' Abc diu “El TC avala els proetarres”.

La resta de rotatius espanyols es decanten per titulars més neutrals com “Via lliure per a Bildu a les eleccions” a El País i “El TC s'inclina per legalitzar les llistes de Bildu-Batasuna” a El Mundo.

La premsa catalana també es fa ressò de la decisió del TC. La Vanguardia diu “Bildu es cola al 22-M”, l' Avui “Bildu pot concórrer a les eleccions” i l' ARA “Via lliure a Bildu”.

L'inici de la campanya electoral per les eleccions municipals del 22-M és l'altre tema principal dels rotatius. L' Avui diu “Segon assalt”, i afegeix que les municipals han de mesurar la força de CiU i si el PSC i ERC frenen la davallada. El Periódico diu “Batalla campal” entre Hereu i Trias i l'ARA mostra un mapa de Catalunya amb les cares dels principals candidats a les alcaldies dels municipis i dedica una “Carta als futurs alcaldes”. El País diu “El CIS situa el PSOE al llindar del precipici a l'inici de campanya” i afegeix que els socialistes escurcen la distància amb CiU a Barcelona.

La visita que el president dels EUA va fer ahir a l'escenari de l'atemptat de l'11-S també genera alguns titulars a les portades. El País diu “Obama busca recuperar la unitat dels EUA a la Zona Zero” i El Periódico “Obama afirma que la mort de Bin Laden és un 'avís al món'”. La Vanguardia, l'ARA i Público reprodueixen les paraules del president nord-americà a l'escenari dels fets i diuen “Quan diem que no oblidem, és de debò”.

Postveritat

Etiquetes

Més continguts de

Postveritat
PUBLICITAT
PUBLICITAT