NOVA ETAPA D'UN PROGRAMA DESAPAREGUT EL 2004
Mèdia 02/03/2011

TV3 busca el successor del Carlitus

El gener del 2004 es va emetre l'últim episodi de Veterinaris . Ara TV3 recupera aquest exitós programa sobre la relació entre homes i animals amb Pol Izquierdo com a presentador i més novetats.

Albert Castellví Roca
2 min
TV3 busca el successor  del Carlitus

Barcelona.Tot i que el nom del programa fa referència a les persones que treballen amb animals, els veritables protagonistes de Veterinaris no són els humans, sinó les bèsties. La prova és que el nom que va quedar més estretament lligat a la sèrie durant la primera etapa és el del Carlitus, un conill obès que s'havia de posar a règim. Ja fa més d'onze anys que el Carlitus va convertir-se en estrella mediàtica: va ser en el primer capítol de Veterinaris , que es va emetre el 24 de gener del 2000. Des de llavors, se'n van fer quatre temporades, fins que l'espai va acomiadar-se a principis del 2004.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Però els animals continuen protagonitzant "històries molt humanes", com diu el lema del programa, i per això, demà (21.50) es posa en marxa una nova etapa de Veterinaris , que serà presentada per Pol Izquierdo. I aquesta és una de les novetats, ja que fins ara l'espai havia funcionat sense conductor. Izquierdo, que també en serà el director, assegura que la seva presència servirà per "lligar les diverses històries" que apareixen en cadascun dels capítols i, alhora, per donar-los continuïtat d'una setmana a la següent.

Animals salvatges

Però la principal diferència entre aquest Veterinaris i el que recorden molts espectadors és la introducció d'una nova secció sobre la fauna salvatge que viu en diferents zones de Catalunya. Segons Izquierdo, es tracta d'una herència d'un altre espai que ell mateix havia presentat, Bèsties , que es va emetre els anys 2004 i 2007. Ara, però, la mirada que s'oferirà sobre aquests animals anirà en consonància amb la resta del programa i, per tant, no es parlarà tant de les seves característiques com a espècie sinó de la tasca de protecció i conservació que en fan molts organismes i entitats.

Un format d'èxit

A banda d'això, Veterinaris continuarà presentant les mascotes més sorprenents de Catalunya -un lloro estressat, una iguana amb Parkinson o un porc vietnamita-, i els casos més curiosos que tracten els veterinaris del zoo. En aquest sentit, hi ha una clara candidata a ser la nova Carlitus: una orangutan de mig any a qui la seva mare, sense voler, li ha trencat el braç. Es diu Jingga.

Pol Izquierdo confessa que, tot i que li agraden molt els gossos, no té animals a casa, i afegeix: "Vaig començar el vincle amb els animals a Veterinaris ". Izquierdo n'havia estat guionista durant l'etapa anterior. El presentador, doncs, es posa al davant d'un espai que coneix bé, i que, segons diu, "explica històries molt emotives, que desperten la tendresa de tothom".

Això, unit al fet que "molta gent té mascotes a casa", va convertir Veterinaris en "la sèrie documental de més èxit de la història de TV3". Les dades ho confirmen: les quatre primeres temporades del programa van aconseguir 850.000 espectadors de mitjana i una quota de pantalla del 32,8%. El presentador ho resumeix d'una manera contundent: " Veterinaris és una marca de TV3. Quan penses en TV3, penses en el Club Super3, en el Filiprim i també en Veterinaris ".

stats