TV3 dona per acabada 'Benvinguts a la família'

La cadena no té intenció de produir-ne una tercera temporada

'Benvinguts a la família' no tindrà tercera temporada. TV3 no té intenció de renovar la sèrie, que va finalitzar la segona entrega la setmana passada, segons han confirmat a l'ARA fonts de la cadena. Tot i que la trama de la temporada va quedar tancada en l'últim capítol, en els instants finals es va obrir la porta a una possible continuïtat, que finalment no existirà. 

La comèdia creada per Pau Freixas i Ivan Mercadé es va estrenar el 22 de gener del 2018 amb una audiència de rècord: el primer capítol va ser el debut de ficció més vist a la televisió pública de l'última dècada, amb 794.000 espectadors i un 25,1% de quota de pantalla. A partir de llavors les xifres van anar baixant progressivament, però la temporada es va tancar amb un resultat molt satisfactori: 483.000 espectadors i un 16,5% de 'share' mitjà, i amb tots els capítols per sobre dels 350.000 seguidors. 

Adeu a la família i a les sèries de TV3

La segona temporada, en canvi, va fluixejar més, en termes d'audiència. El capítol més vist va ser el primer, emès el 14 de gener passat, i va tenir 470.000 espectadors i una quota del 17,8%. A partir del segon capítol les xifres van anar baixant fins a tocar fons amb el penúltim episodi, que va reunir tot just 272.000 persones i va marcar un 9,9%. El capítol final va remuntar una mica, però també es va quedar per sota dels 300.000 espectadors. La mitjana de la temporada va ser de 365.000 espectadors i un 13,2% de 'share', inferior a la mitjana de la cadena en aquests mesos. 

Cal tenir en compte, a més, que Netflix no ha mostrat interès a adquirir els drets de la segona temporada ( la primera sí que forma part del seu catàleg), la qual cosa obliga TV3 a assumir el 100% dels costos de producció.