‘Westworld’ consuma la rebel·lió androide

La HBO estrena dilluns la segona temporada de la sèrie protagonitzada per Evan Rachel Wood

Mentre els espectadors esperen el retorn de 'Joc de trons', que no arribarà fins al 2019, la HBO estrena la segona temporada de 'Westworld', la sèrie que va néixer per agafar el relleu de la ficció creada per George R. R. Martin i que ha acabat sent un producte de culte més que no pas una sèrie per a grans masses. Dilluns els seguidors d’aquest relat de ciència-ficció tornaran al parc temàtic on no existeixen els límits i els humans es desfoguen utilitzant els androides a la seva voluntat. La nova temporada, que consta de 10 episodis, arrenca amb la consumació de la rebel·lió dels robots, que ja són conscients de la seva naturalesa i no estan disposats a continuar sent vexats pels humans. La sèrie, creada pel matrimoni format per Jonathan Nolan i Lisa Joy, és una adaptació de la pel·lícula homònima de Michael Crichton de l’any 1973.

Viatge d’alliberament

La líder d’aquesta revolució és la Dolores, el personatge interpretat per Evan Rachel Wood, que, després de molts abusos, desperta –els robots no tenen records– i s’enfronta al seu creador. L’actriu, que es va fer coneguda quan era una adolescent gràcies a 'Thirteen', assegura que la sèrie ha "transformat" la seva vida, ja que el personatge li ha permès fer front a les seves batalles internes i convertir-se en una de les abanderades del moviment #Metoo. "El seu viatge reflectia molt el que jo he patit i pel que he passat. Em va donar una força que no sabia que tenia", explica l’actriu, que al febrer va participar en una comissió del Congrés dels Estats Units per relatar la seva experiència com a supervivent de dues violacions i anys de maltractaments.

Tal com passa amb 'The handmaid’s tale', que també estrena temporada pròximament, 'Westworld' és una distopia que permet establir paral·lelismes amb els diferents moviments socials que han despertat en els últims anys als Estats Units, com el Black Lives Matter. "Crec que els amfitrions (els robots) sempre han sigut una metàfora de qualsevol grup que hagi sigut oprimit, incloses les minories i les dones", explica Wood a 'USA Today'. "És difícil no fer comparacions, perquè està reflectint el que està passant al món" assegura.

La nova temporada promet prémer l'accelerador, amb més moments d’èpica. A part de la Dolores, un altre personatge femení estarà al centre de la història, la Maeve, a qui dona vida Thandie Newton. El personatge arrenca al mateix punt on es va quedar al final de la primera entrega: prenent la decisió de marxar del parc i tenint el seu primer pensament conscient. Un dels objectius de la Maeve serà trobar la seva filla, a qui va recordar al final de l'última entrega. La recent despertada consciència dels amfitrions els plantejarà la disjuntiva de com han d’actuar.

Aquesta nova tanda d’episodis, que porta el subtítol de 'The door' [La porta], canviarà la dinàmica de la trama, segons Jonathan Nolan. "La primera entrega va ser un viatge interior, mentre que aquesta serà un viatge exterior. Es tracta de buscar què hi ha més enllà del parc...", explica el creador. Un d’aquests nous espais és el Shogun World, un parc inspirat en el període Edo (1603-1867), que tindrà un paper central en les trames noves.

Una nova proposta de ciència-ficció en marxa

Amb 'Westworld' encara en funcionament i vida per endavant, els seus creadors, Jonathan Nolan i Lisa Joy, han començat a treballar en projectes nous. Amazon ha comprat la seva nova proposta, 'The peripheral', un drama que també té la tecnologia com a rerefons i en el qual també participarà Vincenzo Natali, director de la pel·lícula de culte 'Cube' (1997).
Basada en una novel·la de ciència-ficció de William Gibson, explica la història de Flynne Fisher, una dona que viu en una zona rural dels Estats Units del futur, on la tecnologia ha alterat la societat. La protagonista sobreviu treballant en una cadena de muntatge d’impressions en 3D però es guanya un sobresou jugant a un videojoc online en nom d’un milionari.

Més continguts de