Mèdia 31/03/2017

"Contra la censura", portada de l'ARA especial dedicat al còmic

Els dibuixants 'envaeixen' la redacció i preparen el diari íntegrament il·lustrat amb vinyetes d'aquest dissabte

Ara
3 min
"Contra la censura", portada de l'ARA especial dedicat al còmic

Barcelona(Si et vols descarregar la portada en PDF, clica aquí)

L’ARA reprèn la tradició engegada l’any passat i publica una edició especial –coincidint amb el 35è Saló del Còmic– en què tots els articles seran il·lustrats per dibuixants. L'equip d'il·lustradors i autors de còmic que hi participa ha estat tot el dia a la redacció del diari treballant amb els periodistes.

D'esquerra a dreta, el dibuixant Ed Carosia, la subdirectora de l'ARA Catalina Serra, la cap de Societat, Elena Freixa, i els també dibuixants Manel Fontdevila, Anthony Garner i Pere Joan durant un moment de la sessió de treball que ha començat aquest matí i que s'allargarà fins al tancament de l'edició.

Aquesta edició especial, coordinada pel redactor de Cultura Xavi Serra i la subdirectora Catalina Serra, arrenca amb un dossier sobre llibertat d’expressió que s’obre amb una historieta inèdita que reunirà l’equip de l’emblemàtica sèrie d''El Jueves' titulada 'Para ti que eres joven', Manel Fontdevila i Albert Monteys, amb la col·laboració i coordinació del cap de Mèdia, Àlex Gutiérrez. La portada serà obra de l’autor mallorquí Max, Premio Nacional de còmic del 2007, i el títol, inequívoc: "Contra la censura".

A més de les il·lustracions dels articles, l’ARA d'aquest dissabte també inclou quatre historietes inèdites que demostren la capacitat del llenguatge del còmic per moure’s en el registre periodístic d’un diari. A més de la inicial de Fontdevila i Monteys, el diari fa un reportatge en vinyetes sobre la pressió immobiliària als veïns del barri de Sant Antoni, realitzat per la periodista de la secció de Societat Selena Soro i el dibuixant Sagar Forniés; una immersió gastronòmica en el món de la truita de patates a càrrec de Javirroyo, una crítica de teatre en vinyetes i una crítica de televisió a quatre mans entre Mònica Planas i Juanjo Sáez.

Un gran equip d’autors de còmic

Aquest ARA il·lustrat compta amb la participació de Pere Joan, Paco Roca, Miguel Gallardo, Albert Monteys, Daniel Torres, Ruben Pellejero, Ed Carosia, Flavita Banana, Ricard Efa, Anthony Garner, Jordi Duró, Marta Masana, Ramón Boldú, Luis Bustos, Ana Oncina, Cristina Duran, Manuel Bartual, Pep Brocal, Juanjo Sáez, Conxita Herrero, Natacha Bustos, Àlex Santaló, Maria Llovet, Javier Rodríguez i Àlex Fito, entre d’altres.

I, com l’any passat, el suplement literari 'Ara Llegim' creix en pàgines i estarà íntegrament dedicat al còmic, amb reportatges, articles d’opinió i ressenyes que incorporaran firmes destacades de l’àmbit del còmic com Álvaro Pons i Daniel Ausente.

stats