Mèdia 07/08/2019

La nova 'American crime story' explicarà l'escàndol de Clinton, amb Monica Lewinsky com a productora

La tercera temporada es basa en el llibre de l'escriptor Jeffrey Toobin sobre l'escàndol sexual de la presidència de Bill Clinton

Britt E. Ruitenberg
2 min
Lewinsky tenia 22 anys quan el 1995 va començar a treballar com a becaria a la Casa Blanca

BarcelonaLa sèrie nord-americana 'American crime story' torna a reviure un dels casos més famosos de la història recent dels Estats Units. La nova temporada, que s'estrenarà el 27 de setembre del 2020, porta a pantalla l'escàndol que va sacsejar la presidència de Bill Clinton als anys 90 i s'endinsa en el procés judicial que va desencadenar. Per fer-ho, comptarà amb la col·laboració de Monica Lewisky com a productora d'aquesta nova entrega.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La sèrie, que ja va presentar el cas de Gianni Versace i el de O.J. Simpson, explorarà les dimensions que es van passar per alt de les dones implicades amb la polèmica i en una guerra política que va afectar la presidència de Clinton.

La tercera temporada de la ficció criminal es titularà 'Impeachment: American crime story', en al·lusió a l'acusació d'assetjament sexual contra l'expresident dels Estats Units. Aquesta entrega adaptarà el llibre del periodista nord-americà Jeffrey Toobin 'Una gran conspiració: La història real de l'escàndol sexual que quasi acaba amb un president'. El llibre narra l'evolució del cas des que Clinton va dir al judici de Paula Jones que mai havia mantingut relacions sexuals amb Lewinsky i continuarà fins al judici polític al Senat dels Estats Units, on el polític va ser exonerat.

En un principi, Lewisky dubtava de si involucrar-se amb el projecte, però Ryan Murphy –productor executiu de la sèrie– li va dir que "només ella podia explicar aquesta història i que ho hauria de fer com a productora", segons recull 'The Hollywood Reporter', i la va acabar convencent. "Estic molt agraïda de l'evolució que hem tingut com a societat i que permet a gent com jo, històricament silenciats, poder reintroduir les nostres veus a la conversa. Això no és només un problema meu", ha explicat Lewisnky a 'Vanity Fair'.

L'actriu Beannie Feldstein –coneguda per la comèdia 'Súper empollonas'– assumirà el paper de Lewinsky, i Sarah Paulson –que ja va participar a 'American crime story' com a Marcia Clark en el cas d'O.J. Simpson– serà l'advocada Linda Starr, mentre que Annaleigh Ashford interpretarà Paula Jones. D'altra banda, la sèrie encara no ha confirmat qui s'encarregarà dels papers de Bill i Hillary Clinton.

stats