Mèdia 16/09/2013

"Catalunya m'ha donat moltísisim a mi i a la meva família": Iniesta a 'El convidat', en 10 frases

El jugador manxec del Barça rep Albert Om a Fuentealbilla, i parla del seu entorn familiar, els seus inicis com a futbolista, el seu futur, i de moltes coses més, en una conversa amb en què mostra la seva cara més humana

Ara
2 min
Andrés Iniesta i Albert Om, a les vinyes del jugador del Barça, a 'El Convidat' | TVC

BarcelonaEl futbolista manxec del Barça Andrés Iniesta ha estat el protagonista d''El convidat' d'aquest dilluns, en el retorn del programa. El jugador ha rebut Albert Om al seu poble natal, Fuentealbilla, i hi ha parlat sobre la seva vida personal i familiar, la seva terra, el futbol, i molt més. Us n'oferim un resum amb les 10 frases més destacades.

1. "Tenir una nena et dóna una altra dimensió de la vida. Arribes a casa i estàs amb ella, i si no té força la treus d'on sigui per anar a passejar i jugar. Un fill et dóna la vida".

2. "M'agrada venir al poble i veure el camp, les vinyes, passejar-hi... Em sento molt orgullós quan hi vinc amb l'Anna i la Valèria. Som de mons diferents però m'agrada i em fa il·lusió que elles ho gaudeixin i s'hi sentin a gust. Són les meves arrels, i mai les he volgut perdre.

3. "Sóc molt tossut, arribo a casa i vull veure el partit que acabo de jugar, el repasso... Abans fallava dues passades en un partit i no dormia en tota la nit. Però amb el temps acabes assimilant millor les coses, i ara no li dono tanta importància a segons què".

4. "Algunes derrotes importants m'han fet plorar. Com la final de la Copa del Rei perduda a València contra el Reial Madrid. Va ser molt dolorosa. Però el que més recordo plorant era la última lesió, a un entrenament, el 2010. Va ser un dels moments més difícils que he viscut com a esportista perquè em sentia pràcticament enfonsat en mi mateix".

5. "El primer cop que vaig anar a un entrenament amb el primer equip, ni sabia on estava el vestidor. Jo tenia 16 anys. Em vaig creuar amb en Luis Enrique, i ell m'hi va acompanyar".

6. "La meva intenció és acabar la carrera al Barça, perquè hi porto des dels 12 anys i seria molt maco tenir una vida sencera aquí. Em queden dos anys de contracte, i espero que les dues parts, la del club i la meva, vagin per bon camí".

7. "Els primers mesos a la Masia tenia el pensament de si podria aguantar o no. Però al final penses que ja que hi has anat, has d'aguantar com sigui. A les nits ho passava malament perquè és quan em sentia més sol. Al principi ni ens trucàvem per telèfon amb els pares, perquè només ens posàvem a plorar".

8. "El gol de Stamford Bridge va ser un golàs. La celebració de la banqueta, al córner, el públic baixant de les graderies... Va haver-hi gent que es va lesionar amb aquell gol, saltant i caient".

9. "Dani Jarque era d'aquelles persones que estimava molt, ho portava per dins. Sempre ens canviàvem les samarretes. Va ser un cop molt dur. Al final hi ha moltes coses que estan per sobre dels equips. Quan fas les coses de cor i tot això surt a la llum la gent ho agraeix. Som persones".

10. Em sento de Fuentealbilla, espanyol i català, perquè porto 17 anys a Catalunya, la meva dona és catalana i vivim allà. Catalunya ens ho ha donat pràcticament tot, sóc una persona molt agraïda. Catalunya m'ha donat moltísisim a mi i a la meva família. No és incompatible sentir-me d'un lloc i l'altre. És tan lògic que se'm fa difícil que no s'entengui".

stats