Mèdia 02/09/2013

Basté i Terribas se saluden en directe a la ràdio i es desitgen seguir "sumant molt i en català"

Arrenca la temporada radiofònica amb la nova pugna als matins entre RAC1 i Catalunya Ràdio

Ara
3 min

Barcelona"Bon dia, desperta Catalunya! Són les 6. Som 'El matí de Catalunya Ràdio'". Així ha arrencat a les sis en punt Mònica Terribas les seves primeres set hores a Catalunya Ràdio. L'exdirectora de TV3 i exconsellera delegada i editora de l'ARA pren el relleu de Manel Fuentes al capdavant dels matins de l'emissora.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Comença així la temporada de ràdio amb la pugna entre Terribas i Basté com un dels nous al·licients dels matins.

A la mateixa hora, amb el seu ímpetu habitual, Jordi Basté ha arrencat la setena temporada a 'El món a RAC1' amb el lema de sempre: "Són les sis del matí, bon dia, Catalunya". Després ha repetit el clàssic "bon dia, peu a terra".

Per exhibir 'fair play', els dos periodistes s'han saludat en directe per antena a les sis i deu [escolta-ho aquí]. Terribas ha desitjat a Basté "una temporada magnífica" i Basté ha celebrat el bon estat de salut de la ràdio en català i ha dit que tots plegats han de seguir "sumant molt i sumant en català". Tots dos periodistes han fet broma sobre les respectives entrevistes que els van fer 'La Vanguardia' i 'El Periódico'. Després, Basté ha confessat que aquest matí "el despertador no ha anat gaire bé" i ha acabat preguntant a Terribas com havia anat l'arrencada. Aquesta li ha dit que havia "trepitjat una mica la sintonia final". "És un clàssic, no et preocupis", li ha dit.

En el seu primer editorial [escolta'l aquí], a les sis en punt, Terribas ha promès "ull crític" per analitzar "tot el que passa aquí i a fora" i ha deixat clar que no creu en el periodisme "que potencia els enfrontaments". És més, ha promès "fer somriure" per allunyar "el dramatisme i la desesperança". Terribas ha dit que 'El matí de Catalunya Ràdio' és "una baula més de la cadena de múltiples sensibilitats" que mou el país, en referència a la Via Catalana que es prepara per a l'Onze de Setembre. També ha anunciat que dijous entrevistarà el president de la Generalitat, Artur Mas. Marta Romagosa ha acompanyat Terribas en la lectura de les notícies i li ha agafat el relleu fins a les 7. Romagosa torna als matins de Catalunya Ràdio després de marxar-ne l'octubre de 2010 per discrepàncies amb Manel Fuentes.

Per la seva part, Basté, que és líder d'audiència dels matins, en el davantal de les sis [escolta'l aquí] ha repassat les veus noves que incorpora en la setena temporada del programa, com Pere Mas i Tian Riba, que faran la crítica de la tertúlia. La secció 'Ull de poll' es farà cada dia quan faltin uns minuts per a les 10. A les vuit del matí ha afegit que arrenca temporada amb "il·lusió renovada" i amb voluntat de fer companyia als oients. "La companyia és l'ètica de la ràdio", ha remarcat. Basté ha insistit que "l'èxit de la ràdio ha de ser global": "primer el de la ràdio en català i, després, que ningú no oblidi que en aquesta ràdio, RAC1, més enllà de personalismes hi ha el conjunt".

Tant Basté com Terribas han coincidit que aquesta temporada serà "apassionant" per l'escenari que s'obre amb el procés sobiranista.

stats