El govern britànic autoritza la venda de Sky a Murdoch, 19 mesos després

Rupert Murdoch té finalment llum verda per comprar la totalitat de Sky, la plataforma de pagament del Regne Unit. El magnat australià -que ja controlava un 39% del grup- ha hagut de superar un escrutini de 19 mesos per part de les autoritats reguladores del país, i això sense comptar que el primer intent per adquirir el control de la plataforma el va fer fa gairebé una dècada.

Tal com es preveia, i per tal de reduir la seva capacitat d’influència sobre els mitjans britànics, les autoritats de competència l’obliguen a vendre la cadena de notícies Sky News per poder aconseguir la resta. No només això: ha de garantir que els nous propietaris mantinguin un pressupost anual per al canal de 100 milions de lliures com a mínim, durant 15 anys. Si no és el cas, serà Murdoch qui hagi de cobrir la diferència. La mesura vol evitar que, en haver-se’n de desprendre, dissenyi una desactivació.

Murdoch, de 87 anys, és propietari de l’imperi format per 21st Century Fox i News Corp. Al Regne Unit controla el diari The Times i el tabloide The Sun, tots dos conservadors.

Però el plàcet obtingut per part de les autoritats britàniques té un regust amarg: arriba en un moment en què Comcast ha irromput en l’escenari per millorar la seva oferta sobre Sky. Les dues companyies han millorat les respectives propostes i ara els accionistes hauran de decidir-se per quina opten. L’acció ha millorat un 50% el seu valor des de l’estiu, la qual cosa encareix el somni de Murdoch de comprar el negoci que ell mateix va posar en marxa, fa gairebé trenta anys.

Més continguts de