La internet catalana
Mèdia 13/09/2022

Una Catosfera amb més accent jove, aquest octubre a Girona

La catorzena edició de la trobada se celebrarà del 20 al 22 d'octubre

2 min
L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el director de la Catosfera, Joan Camp, durant la presentació de l'esdeveniment

BarcelonaGirona tornarà a acollir a la tardor una nova trobada de l’ecosistema digital català. Serà els dies 20, 21 i 22 d’octubre, quan se celebrarà la catorzena edició de la Catosfera. Entre les novetats d’enguany hi ha la final de gira de Tindercat, podcasts en directe i una exhibició d’esports electrònics. Així ho han explicat el director de l’esdeveniment, Joan Camp, i l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, en la roda de premsa celebrarà aquest dimarts al matí per presentar el programa d’aquests tres dies d’activitats.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Mirar de seduir el públic jove és una constant que preocupa mitjans i empreses i la Catosfera no s’escapa d’aquesta tendència. És per això que una de les novetats d’aquest 2022 és l’anomenat Futur Fest, un festival que se celebrarà a la sala Minona el 22 d’octubre al vespre, amb un programa farcit de projectes del món digital que cobraran vida i es transformaran en espectacles en viu. És on es podrà seguir la final del Tindercat, el projecte de tres joves emprenedors que han aconseguit més de dos milions d’interaccions a Twitter, o la posada de llarg de La Rostida, un nou format d’humor amb els còmics Marc Sarrats i Manel Vidal, dissenyat per la factoria de continguts La Fera i Lo Memefest.

També hi haurà accent feminista, ja que el Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona acollirà la Jornada Dona TIC, que vol visibilitzar l’emprenedoria i el lideratge de les dones en les empreses tecnològiques. Les inscripcions a les activitats són gratuïtes, a través de la web de la Catosfera. L’ARA és mitjà col·laborador d’aquesta iniciativa.

Els esports electrònics s’han convertit ja en un fenomen global, i la Catosfera no els vol deixar de banda. Durant la primera tarda, a l’Auditori Josep Irla es podrà veure una exhibició d’algunes disciplines entre equips gironins, que competiran per la Copa Lleona d’e-sports de Girona. En concret, es tracta de l’SDK Girona contra la Família Iogurt Girona, en un pols ciberesportiu que es podrà seguir en directe a través de la plataforma Twitch.

Durant la presentació del programa, Madrenas ha insistit en la necessitat de dotar de recursos les noves generacions. “És molt important posar eines digitals en català a disposició de la ciutadania i especialment dels joves, que són uns grans consumidors d’internet”, ha assegurat. “Per a nosaltres, la Catosfera és molt més que treballar per conèixer el món digital en català. És un espai de transmissió de valors”. Entre les activitats que toquen aquesta fibra hi ha tallers com ara It from the beat, Hàbits hipersaludables per fer un ús segur del mòbil, L’expert digital (a càrrec de la fundació .cat) o Sigues 'caster' per un dia.

Camp, per la seva banda, ha explicat que aquesta edició serà notablement diferent pel que fa a la metodologia de treball: “Enguany canviem el format habitual de la Catosfera i apostem per traslladar coneixement a través de l’experiència. Per exemple, amb els podcasts en directe. La gent estarà dins el podcast, podrà participar-hi. No farem, jugarem”.  

stats