Mitjans públics
Mèdia 21/03/2013

El comitè xifra en "més del 95%" de la plantilla el seguiment de la vaga a TV3

La CCMA ho rebaixa al 75%. Els treballadors anuncien una concentració a les portes del Parlament aquest divendres al matí, coincidint amb la reunió de la comissió de control a la Corporació

Ara
2 min
Concentració dels treballadors de TVC aquest matí

BarcelonaEl comitè d'empresa de TVC assegura que "més del 95% de la plantilla" de la televisió pública catalana ha secundat la vaga convocada per a aquest dijous, de 10.00 a 22.00, "en resposta a l'anunci del consell de govern [de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA)] d'una retallada substancial del pressupost de la Corporació per al 2013". Per la seva banda, la Corporació rebaixa el percentatge del seguiment, però el manté encara en xifres molt elevades, concretament entre el 75% i el 77%.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En un comunicat, els representants dels treballadors valoren "molt positivament" la resposta de la plantilla, "tant pel que fa al seguiment de la vaga" com en relació amb "l'organització i la determinació que han tornat a demostrar per defensar TVC i els llocs de treball".

El comitè anuncia una concentració de treballadors aquest divendres, a partir de les 9.00 del matí, davant del Parlament, on una hora més tard compareixeran el president de la CCMA, Brauli Duart; el director de TV3, Eugeni Sallent; i el director de Catalunya Ràdio, Fèlix Riera, davant la comissió de control de la Corporació. Així mateix, està previst "un acte reivindicatiu de la plantilla" de cara a dimecres de la setmana vinent, coincidint amb la reunió de la comissió negociadora del conveni. Segons el comunicat, a més, els empleats s'han organitzat en comissions de treball que preparen més mobilitzacions.

El seguiment "massiu" de la vaga d'aquest dijous ha obligat tots els canals de TVC –llevat del Super3– a modificar la programació habitual entre les deu del matí i les deu de la nit. Al llarg d'aquestes 12 hores no s'oferirà cap contingut en directe –ni tan sols s'han fixat serveis mínims–, i la programació es basarà principalment en sèries i la redifusió de documentals.

Els treballadors –que van aprovar la convocatòria de la vaga en assemblea aquest dimecres, poques hores després d'haver sabut quin era l'avantprojecte de pressupostos de la CCMA– remarquen que els plans de l'organisme suposaran "una retallada d'un 25% del pressupost de personal", ja que al 18% de rebaixa que preveu el pressupost s'hi ha de sumar el 7,14% de reducció aprovada pel Govern per a tots els treballadors públics. Segons el comitè, això "posa en perill la plantilla i, sobretot, el model de la televisió pública i nacional de Catalunya", que consideren "més necessaria que mai".

stats