Sèries
Mèdia 04/08/2023

El controvertit Pete Davidson s’obre en canal a ‘Bupkis’

Showtime estrena aquesta autoficció a Espanya i als Estats Units ja ha aconseguit la renovació

3 min
Pete Davidson i Joe Pesci, a 'Bupkis'

BarcelonaPocs currículums –professionals i personals– tan intensos com el de Pete Davidson. Estrella precoç del mític Saturday night live, nòvio d’Ariana Grande, Kim Kardashian, Kate Beckinsale o Margaret Qualley, comprador d’un dels icònics ferris que uneixen Manhattan amb la seva Staten Island natal per fer-hi un club de comèdia, víctima de trastorns mentals, fill d’un dels bombers morts l’11-S, actor de cinema i televisió, monologuista... i això quan encara falten uns mesos perquè compleixi els 30 anys.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

És en aquest sac sense fons d’experiències d’on Davidson ha pouat el material per a la seva comèdia, que des d’aquest dissabte s’expressa a Espanya a la sèrie Bupkis, una autoficció que s’emmiralla desacomplexadament en Curb your enthusiasm, de Larry David (amb una filla del qual també va sortir). El comediant ja havia interpretat un personatge inspirat en ell mateix al film The king of Staten Island, una pel·lícula dirigida per Judd Apatow on explorava el trauma de ser orfe i la relació entre aquest trauma i la comèdia com a manera de capejar-lo. Entre els més de 40 tatuatges que li guarneixen el cos, hi ha el número 8418: el número de placa de bomber del seu pare.

En els diferents formats en què Davidson ha explicat tots els seus problemes mentals, sentimentals i laborals, la confessió sincera i brutal, servida sense amanir, es combina amb un humor excèntric i, sovint, volgudament vulgar. Hi ha una clara bretxa generacional, en la manera d’utilitzar les xarxes o en el rebuig envers les formalitats. En un programa en obert com és Saturday night live, ha explicat de manera directa el seu ús intensiu de la marihuana, per exemple, o els missatges penjats a Instagram on insinuava que estava considerant el suïcidi després de la ruptura amb Grande (i que van motivar la policia de Nova York a visitar casa seva per confirmar que es trobava bé). Disparar a boca de canó i una trajectòria amorosa accidentada li han fet guanyar fama de controvertit i incontrolable.

A Bupkis, que vol dir mongetes en jiddisch, Davidson s’acompanya de dos actors de prestigi: Edie Falco (genial dona de Tony Soprano a Los Soprano) per interpretar sa mare i Joe Pesci (Un dels nostres, L’irlandès) en el paper del seu avi, que suposa el primer paper televisiu per a ell en 37 anys. A banda d’aquests dos noms fetitxe, la tirallonga d’aparicions de famosos és vertiginosa: Steve Buscemi, Al Gore, Jon Stewart, Kenan Thompson, J.J. Abrams, Machine Gun Kelly, John Mulaney i Ray Romano, entre d’altres. No en va el productor de la sèrie és el llegendari Lorne Michaels, responsable també de Saturday night live, per on han passat centenars de celebritats. I el xou mateix aborda la cara B de la fama: la que genera inseguretats i angoixa per l'escrutini públic constant.

Les trames es mouen entre els embolics familiars i les crisis existencials d’un jove que se sent en permanent desencaix amb el món. “Els explico als meus amics que si tot estigués bé a la meva vida, si la meva infància hagués sigut normal, probablement seria un treballador de la construcció de Staten Island. Seria el tipus més feliç del món, però la merda que em va passar em va fer estimar la comèdia”, comentava en una entrevista recent.

La sèrie es pot veure a Showtime a Catalunya. Als Estats Units es va estrenar al maig i la seva acceptació va ser prou bona perquè Peacock, la plataforma en streaming de la NBC, l’hagi renovat per a vuit episodis més.

stats