Mèdia 21/04/2022

El creador d''El rincón de Roja Directa', condemnat a dos anys de presó i a pagar una multa de 500.000 euros

ARA
1 min
Màxima incertesa a la Lliga per la inacabada guerra del futbol

BarcelonaMiguel T.G., creador de la web El rincón de Roja Directa, ha acceptat una condemna de dos anys de presó, una inhabilitació de dos anys per treballar en pàgines web o informàtica, una indemnització de 500.000 euros i una multa de 18 mesos, per un delicte de pirateria sobre continguts de, la Lliga i Mediapro, entre d'altres, durant diverses temporades. La pena de presó ha quedat suspesa gràcies a un acord aconseguit entre les parts.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Les acusacions, tant les públiques com les particulars, demanaven fins a sis anys de presó per al creador d'El rincón de Roja Directa. En el comunicat conjunt enviat per Mediapro i la Lliga s'afegeix que Miguel T.G. ha reconegut diversos delictes continuats contra la propietat intel·lectual comesos a través d'El rincón de Roja Directa i quatre webs més que van estar actives entre el 2013 i el 2018 i que oferien un llistat d'enllaços des dels quals es podia veure gratuïtament continguts protegits pels drets d'autor. Des de Mediapro i la Lliga remarquen que, tot i que per als usuaris l'accés era gratuït, el creador de les webs obtenia ingressos milionaris gràcies a la publicitat que hi havia a les pàgines.

"La Lliga i el grup Mediapro continuaran la seva lluita contra la pirateria audiovisual i el consum fraudulent i irregular de drets de propietat intel·lectual, amb l'objectiu de continuar protegint els creadors legítims i els tenidors dels continguts audiovisuals", conclou el comunicat.

stats