FICCIÓ I REALITAT AMERICANA
Mèdia 07/11/2011

El creador de 'Treme' vol liquidar la sèrie

Treme ja té data de caducitat: David Simon, el seu creador, vol concloure aquesta història sobre el Nova Orleans de després del Katrina en la quarta temporada. L'HBO li respecta la decisió.

àlex Gutiérrez M.
2 min
El creador de 'Treme' vol liquidar la sèrie

BarcelonaTreme ha començat fa pocs dies el rodatge de la tercera temporada, amb un pressupost de més de 30 milions de dòlars per a 10 episodis. Però la filmació coincideix amb l'anunci del seu creador que la següent, la quarta, serà l'última per a aquesta sèrie dedicada als efectes (morals i socials) de l'huracàKatrina sobre Nova Orleans, capital de Louisiana i una de les ciutats més convulses dels Estats Units.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La sèrie, que emet actualment TNT els dissabtes a la nit, se centra en uns personatges no connectats entre ells que han de fer front a la depressió econòmica -però també a la crisi de valors- que sobrevé després del pas de l'huracà. La música hi és omnipresent (es tracta d'una de les ciutats més musicals del món), igual que la gastronomia (és l'epicentre de l'anomenada cuina cajun). Però el revers fosc l'encarna la delinqüència associada a la zona i les actuacions d'una policia no sempre honorable. I, de fons, l'amarga sensació col·lectiva de la ciutat -la més poblada de Louisiana- d'haver deixat de ser el focus d'atenció un cop els polítics van fer els discursos oficials de suport.

Tot i que les trames són inventades, sovint es fa referència a fets de la realitat. Això fa que l'anunci de Simon ja hagi despertat les especulacions sobre quin fet marcarà el final de la sèrie. Els optimistes creuen que podria ser la victòria dels New Orleans Saints a la Super Bowl del 2009 -al capdavall, aquesta és una sèrie sobre la superació i la dignitat- mentre que els pessimistes recorden que la fi podria centrar-se en el devastador vessament de petroli de les plataformes de BP al golf de Mèxic, l'any 2010.

Entre els actors hi ha alguns noms destacats del Hollywood més compromès, com John Goodman -resident a Nova Orleans- i Melissa Leo, al costat d'altres que ja s'havien vist a The wire, l'anterior sèrie de David Simon, com ara Wendell Pierce o Khandi Alexander.

Més prestigi que audiència

La cadena HBO porta entre cotó fluix David Simon. El creador de The wire i The corner no rebenta audiències amb les seves sèries, però els crítics en canvi les adoren i han ajudat a impulsar la marca HBO com a referència mundial de la televisió de qualitat. Els episodis han tingut una mitjana de dos milions d'espectadors (comptant les repeticions) als Estats Units, però les vendes de DVDs en canvi han estat comparativament notables.

En unes declaracions al diari The Times Picayune, el copresident d'HBO, Richard Pepler, explicava: "Volem que el David acabi aquesta novel·la. Perquè això que fa és com escriure una novel·la. I nosaltres, com a beneficiaris del seu art, volem que completi la seva expressió artística".

La sèrie ha estat nominada dos cops als Emmy (per direcció i per música) i també als Grammy (banda sonora televisiva i cançó).

stats