Mèdia 11/06/2012

L'SMS de Rajoy a Guindos mentre es negociava el rescat, segons 'El Mundo': "Aguanta, Espanya no és Uganda"

Segons el diari, el ministre d'Economia van tensar les negociacions a la reunió de l'Eurogrup per aconseguir un acord favorable

Ara
1 min
El Mundo

Barcelona'El Mundo' revela detalls de la negociació del ministre d'Economia, Luis de Guindos, durant la reunió de dissabte de l'Eurogrup per decidir el rescat a la banca espanyola.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El diari publica l'SMS que Mariano Rajoy hauria enviat al ministre per donar-li ànims durant la videoconferència: "Aguanta, som la quarta potència d'Europa, Espanya no és Uganda".

De Guindos va tensar les negociacions per aconseguir un acord favorable per a Espanya. Segons el diari, el ministre d'Economia els va dir als seus homòlegs europeus: "Si vostès volen forçar el rescat d'Espanya vagin preparant 500.000 milions d'euros i 700.000 milions per a Itàlia, que haurà de ser rescatada després de nosaltres".

Els qui van mostrar més reticències a pactar el rescat a la banca tal i com s'ha plantejat van ser els representants d'Holanda, Finlàndia, Àustria i Estònia, mentre que Mario Monti i el ministre francès es van alinear amb Espanya, segons el diari.

Holanda, per exemple, exigia a canvi de l'ajuda noves retallades i un informe trimestral de l'FMI per poder tallar el crèdit en cas d'incompliment d'Espanya. El ministre finlandès estava espacialment preocupat pel retorn del crèdit. Per un moment, diu El Mundo, la negociació es va trencar i van ser el president del BCE, Mario Draghi, i el ministre alemany els qui van forçar el consens.

stats