Publicitat
Publicitat

EDICIÓ ESPECIAL

El 14 d'abril l'ARA proclama la República

L'ARA es traslladarà al 1931 per commemorar, dijous, el 80è aniversari de la proclamació de la República. Un suplement especial, escrit en present, imaginarà com hauria estat el diari de l'endemà.

Dijous farà 80 anys que Francesc Macià va proclamar la República Catalana des del balcó de la Generalitat, i l'ARA ho recordarà oferint als lectors una edició especial que imaginarà com hauria estat el diari del 15 d'abril del 1931, l'endemà d'aquests fets que van marcar la història contemporània del país. Es tracta d'un suplement de 16 pàgines que mantindrà l'estructura habitual del diari i que inclourà entrevistes exclusives -fictícies- a dos dels protagonistes de la jornada, Francesc Cambó i Francesc Macià, analitzades per Borja de Riquer i Josep Maria Roig Rosich, biògrafs, respectivament, dels líders de la Lliga Regionalista i d'Esquerra Republicana.

Toni Soler es traslladarà vuit dècades enrere per oferir la crònica dels fets, que es complementarà amb un recull de vivències reals de persones que actualment superen els 90 anys però que eren adolescents el 1931, i que encara recorden les sensacions d'aquell dia.

L'ARA de la República, elaborat amb la col·laboració de la revista Sàpiens , inclourà, a més, fragments de dues cròniques reals de l'època: una a càrrec de Josep Pla, que des de Madrid va narrar la proclamació a la capital espanyola per al diari La veu de Catalunya , i una altra de Josep Maria Planas, que es va poder llegir a la revista Mirador el 16 d'abril del 1931.

L'anàlisi del discurs de Macià, El dia que m'espera de Lluís Companys, els personatges destacats del dia o l'habitual Mapamundi , que recordarà què passava al món mentre aquí naixia la República, completaran el diari, que tindrà com a pòster central el moment en què Fermí Reixach, caracteritzat com a Macià, proclama la República a la pel·lícula Macià contra Companys , rodada aquest gener i encara inèdita.

Postveritat

Més continguts de

Postveritat
PUBLICITAT
PUBLICITAT