Mèdia 27/09/2016

Un jutge declara il·legal la cessió de treballadors de Lavinia a BTV

L’empresa recorrerà la sentència alhora que negocia un procés parcial per internalitzar la plantilla

Núria Juanico
2 min
Treballadors de BCN Audiovisual demanant la internalització de la plantilla de BTV.

BarcelonaNova victòria del personal de BTV en l’enfrontament amb l’empresa sobre la seva situació laboral. La societat municipal Informació i Comunicació Barcelona (ICB), propietària i gestora de Barcelona Televisió (BTV), haurà de contractar indefinidament set empleats de BCN Audiovisual (filial de Lavinia) que treballen als serveis informatius i tècnics de la cadena. La sentència, que declara il·legal la cessió d’aquests treballadors, marca un precedent en el conflicte laboral. Des del 2014, més de 140 treballadors han presentat demandes similars, amb l’objectiu de formar part de la plantilla de BTV, que s’han ajornat o estan pendents de judici.

Aquesta nova resolució judicial dóna resposta a una demanda històrica dels treballadors de BTV contractats per BCN Audiovisual, que fa anys que reclamen una internalització en la plantilla de la cadena. Les peticions van en la línia d’aconseguir incorporar-se a la plantilla d’ICB, que actualment està formada per 16 persones entre directius i administració. Per tant, entre les persones contractades per ICB no hi ha ni els tècnics ni els periodistes dels serveis informatius de la televisió municipal, ni tampoc els membres dels equips de programes. Els treballadors de BCN Audiovisual que exerceixen a BTV són més de 200 persones.

“Estem contents amb la sentència, feia molt de temps que l’estàvem esperant”, explica a l’ARA el demandant i membre del comitè d’empresa de BCN Audiovisual Albert Muñoz. Els treballadors, però, no estan d’acord amb la part de la sentència que nega l’homologació dels seus sous amb els de l’actual plantilla d’ICB. “Presentarem un recurs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, perquè aquest criteri vulnera l’Estatut dels Treballadors”, diu Muñoz.

Per la seva banda, el director de BTV, Sergi Vicente, ha avançat a l’ARA que també recorreran la sentència. En el seu cas, ho faran perquè no estan d’acord “amb el fet que la cessió dels treballadors sigui il·legal”, tot i que admet que, en cas d’incorporar els treballadors a la plantilla d’ICB, “no hi hauria d’haver diferències salarials”.

Aquesta sentència se suma a una altra resolució judicial, emesa l’any passat, que donava la raó a quatre membres de l’equip del programa El pla B contractats per Antena Local. En aquella ocasió, una jutge va obligar a incorporar els treballadors a la plantilla d’ICB i a pagar-los la diferència entre el sou que percebien i el que els correspon. L’empresa gestora de BTV, però, va recórrer la sentència. Des de fa uns mesos, membres de l’Ajuntament, el comitè d’empresa de BCN Audiovisual i el consell d’administració de BTV estan en converses per negociar un acord que permeti una internalització parcial “ordenada i no costosa” de la plantilla de la televisió municipal. La intenció, segons detalla Vicente, és incorporar els membres dels serveis d’informatius i tècnics de BTV. “Si no costa gaires diners a les arques municipals, crec que el procés serà factible”, diu Vicente, que subratlla: “Ens interessa tancar aquesta etapa de conflicte laboral”.

stats