Mèdia 11/10/2021

Dimiteixen els responsables d'Internacional de RTVE

La decisió s'ha pres després de saber que les altes esferes de RTVE van vetar els periodistes en el viatge a Tinduf

À.C.
2 min
Seu central d'Internacional RTVE a "Torrespaña"

BarcelonaEls responsables d’Internacional de RTVE, Juan Tato, Guillaume Bontoux i Sylvia Fernández de Bobadilla, han dimitit davant la negativa de la direcció al viatge programat a Tinduf. Tots tres han comunicat l’irrevocable cessament després de saber que les altes esferes de l’ens públic no permetran als periodistes anar al viatge al Sàhara Occidental organitzat pel Front Polisario. 

Des del consell d’informatius han publicat un comunicat mostrant la seva disconformitat i el suport als periodistes davant la “lamentable decisió de la direcció de RTVE”. En el document exigeixen al director de continguts informatius de RTVE, Esteve Crespo, i al president de la Corporació, José Manuel Pérez Tornero, que "es traslladin a la plantilla i a la ciutadania les raons reals del veto i qui van ser els seus responsables".

Per la seva banda, la Corporació RTVE ha emès un comunicat en què nega "que s'hagi vetat el viatge d'algun informador al Sàhara Occidental". L'ens públic es defensa de les acusacions assegurant que "el que s'ha rebutjat, en compliment de l'esperit establert en el seu Estatut de la Informació, és acceptar viatges organitzats i sufragats per fonts interessades". RTVE manifesta que "està treballant per enviar, pels seus propis mitjans, un equip d'informadors a Tinduf" i que a l'article 9 de l'esmenat Estatut, precisa que "els professionals de la informació audiovisual estan obligats a respectar els principis i normes de caràcter deontològic", així com en l'apartat 10, que afegeix que "no s'acceptaran viatges pagats per les fonts informatives quan la circumstància esmentada pugui afectar la imparcialitat de la informació".

Altres periodistes de RTVE, com ara Alejandra Martínez, Iñigo Alfonso o Anna Bosch, s’han sumat a la protesta a través de Twitter, on s’han mostrat molt “agraïts i orgullosos dels gestos” dels seus companys de professió.

stats