Mèdia 09/11/2012

L'editorial d''El País' denuncia "dèficits democràtics" dels polítics i dels mitjans de comunicació en la campanya electoral

"Mai com ara el nacionalisme governant havia donat mostres de tant sectarisme", diu el diari

Ara
1 min

BarcelonaEn un dur editorial, el diari 'El País' denuncia aquest divendres els "dèficits democràtics" dels polítics i dels mitjans de comunicació en les eleccions catalanes del 25-N i acusa el govern de Mas de tenir tics "cabdillistes". "La campanya electoral catalana tot just iniciada exhibeix preocupants dèficits democràtics, que amenacen de convertir la Catalunya autonòmica de tradició liberal en un territori d'afirmacions monolítiques i excloents", arrenca l'editorial titulat 'Compte amb el cabdillisme'.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'editorial carrega contra la línia informativa de TV3: "Cal lamentar que aquesta convocatòria exhibeixi tants símptomes de deficient qualitat democràtica. [...] Destaca entre ells la descarada insistència en la línia del sobiranisme dels mitjans de comunicació obertament governamentals Catalunya Ràdio i TV3, que han perdut el caràcter públic i general que abans podien exhibir. Acompanyada de l'absència d'una mínima neutralitat en la publicitat institucional, de la qual s'exclouen els mitjans no afectes, i de l'excés de subvencions 'ad hoc' als mitjans addictes. [...] Mai com ara el nacionalisme governant havia donat mostres de tant sectarisme".

"Totes aquestes amenaces a la mesura democràtica serien menys alarmants si el principal partit de l'oposició, el socialista PSC, mantingués davant seu la vigilància democràtica precisa. O si el de la dreta espanyola, el PP, no s'oposés a l'entossudiment nacionalista perifèric amb una preocupant sordesa centralista". I conclou: "La deriva de rivets cabdillistes d'Artur Mas, a qui els seus sondejos atribueixen majoria absoluta, és un perill democràtic. Sigui per pavimentar un estat propi o impropi, la independència o el regionalisme pujolista de costum".

stats