Mitjans públics
Mèdia 27/09/2022

Elena Sánchez, nova presidenta interina de RTVE

La periodista agafa el relleu de Pérez Tornero, que va dimitir dilluns

2 min
Elena Sanchez

BarcelonaElena Sánchez ha estat nomenada presidenta provisional de RTVE després que ahir José Manuel Pérez Tornero dimitís del càrrec arran de la divisió interna en el consell d'administració de l'ens. Sánchez era fins ara consellera de la corporació pública a proposta del PSOE. La periodista és la primera dona a ocupar aquest càrrec, ja que Rosa María Mateo va ser administradora única provisional i no presidenta.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Sánchez ha sigut triada com a substituta provisional de Pérez Tornero malgrat que la candidatura que va presentar en el concurs públic per escollir nova presidència va quedar en 59a posició. La periodista porta gairebé quatre dècades vinculada a la televisió pública espanyola. L'any 1984 va entrar a TVE per formar part de la redacció d'esports i, posteriorment, va ser presentadora de Teledeporte. Entre el 1986 i el 1996 va ser conductora del Telediario i també va participar com a reportera a Informe semanal i Crónicas. En els últims anys també ha exercit com a defensora de l'espectador. Durant el mandat de Rosa María Mateo va ocupar el càrrec de secretària general corporativa.

El consell d'administració ha nomenat Sánchez presidenta interina i el seu futur al capdavant de la corporació dependrà de si els partits polítics arriben a un acord per escollir un nou president i un nou conseller, ja que amb la marxa de Pérez Tornero l'organisme ha perdut el seu desè membre.

Pérez Tornero va anunciar ahir que, un any i mig després de ser nomenat, renunciava a la presidència al constatar que dins de l'ens no existia un consens que li permetés dur a terme el seu projecte per a RTVE. El ja expresident assenyalava que la divisió interna del consell d'administració no li permetia seguir en el càrrec. Durant el seu temps al capdavant de la corporació, també ha tingut enfrontaments amb la plantilla, que no va veure amb bons ulls el seu nomenament, que va ser fruit d'un acord polític entre el PP, el PSOE, Podem i el PNB.

stats