Mèdia 18/03/2021

'Falcon y Soldado de Invierno', el segon assalt Marvel de Disney+

3 min
La sèrie arrenca després dels fets que explica 'Vengadores: Endgame'

L'associació televisiva entre Marvel i Disney+ ha donat un cop de puny damunt la taula amb WandaVision, segurament una de les seves apostes més arriscades. Després del triomf de l'experiment que barrejava sitcoms clàssiques i superherois, la plataforma segueix ampliant el seu catàleg de sèries amb segell Marvel –alhora vinculades amb el Marvel Cinematic Universe– amb Falcon y el Soldado de Invierno, que s'estrena aquest divendres. La ficció arriba amb el repte d'aconseguir dominar la conversa entre els amants de la sèrie com ho ha fet la seva predecessora.

Com en el cas de WandaVision, la nova sèrie, que tindrà sis episodis, és una oportunitat perquè els espectadors puguin conèixer amb més profunditat dos personatges que ja havien aparegut en la saga de pel·lícules però dels quals no s'havien pogut explicar gaires coses. Anthony Mackie es torna a posar en la pell de Sam Wilson, conegut com a Falcon, un antic paracaigudista de les Forces Aèries dels Estats Units, mentre que Sebastian Stan reprèn el rol de Bucky Barnes, el problemàtic Soldat d'Hivern. A tots dos personatges els uneix un amic comú, Steve Rogers, el Capità Amèrica.

Una reflexió sobre els Estats Units

Cronològicament, els fets que explica la sèrie tenen lloc a partir dels esdeveniments que mostra la pel·lícula Vengadores: Endgame. La història arrenca després del final de la pel·lícula, quan Steve Rogers viatja a l'any 2023 i ofereix el seu escut al Sam, que en un principi es mostra reticent a acceptar-lo. "Per al Sam, l'escut és una representació del país en què vivim. El fet que un home negre representi un país que no el representa a ell provoca un gran desconcert", explica Anthony Mackie. Per a l'actor "Amèrica és la terra de les oportunitats, de les llibertats, de l'elecció i el poder, i el Capità Amèrica representa tot això i per a tothom".

Com sempre passa amb els seus grans projectes, Marvel i Disney+ han revelat pocs detalls sobre la trama de la sèrie. Tot i així, els creadors de Falcon y el Soldado de Invierno han assegurat que la ficció tractarà algunes qüestions vinculades amb l'actualitat dels Estats Units, com ara com un suposat patriotisme pot portar a accions extremistes o qui decideix què significa ser nord-americà. Sebastian Stan assegura que és impossible no detectar certs paral·lelismes entre la sèrie, que mostra un país en crisi, i alguns esdeveniments recents viscuts als Estats Units, com l'atac al Capitoli del gener. "Veure el que passava al Capitoli va ser molt pertorbador. Ho va ser especialment per a alguns de nosaltres, ja que d'alguna manera era un reflex d'algunes coses que també passen a la sèrie. No pots fer una sèrie com aquesta i no parlar d'aquestes qüestions", explica l'actor.

La sèrie també recupera altres actors de l'univers de Marvel. Daniel Brühl tornar a ser Zemo, l'oficial de les forces especials de Sokovia que va atacar els Venjadors després de perdre la seva família, mentre que Emily VanCamp és de nou Sharon Carter, l'exagent de SHIELD que porta una vida clandestina des que va violar els acords de Sokovia.

La producció de la sèrie va patir diversos entrebancs. Es va començar a rodar el gener del 2019 a Puerto Rico, però es va haver d'aturar arran del terratrèmol que va afectar l'illa. Posteriorment, va patir més endarreriments a causa de la pandèmia, motiu pel qual finalment va ser WandaVision la primera sèrie Marvel a estrenar-se a Disney+. La bona acollida de la ficció protagonitzada per Elizabeth Olsen ha fet créixer l'expectativa per Falcon y el Soldado de Invierno.

stats