Mèdia 20/10/2014

"La glòria no és al cel sinó aquí, fent l'amor amb la teva parella": Tomeu Penya a 'El convidat', en 10 frases

El cantant mallorquí ha estat l'amfitrió d'Albert Om en el programa emès aquest diumenge a la nit, rodat a Vilafranca de Bonany

Ara
3 min
Tomeu Penya i Albert Om a 'El convidat' / TV3

Barcelona1. "Fa nou anys em van treure un càncer d'una corda vocal. Ara estic bé, però he hagut de canviar de vida. Ni beure, ni fumar, ni sortir. Bevia molt alcohol, creia que m'ajudava a composar. Un gran èxit, que va ser 'Mallorquins i catalans', el vaig escriure 'mig valent'. (...) Però quan et passa una cosa així [una malaltia greu] veus la vida completament diferent. Crec que em vaig tornar més bona persona".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

2. "Les dones m'han d'acceptar com sóc, no com a elles els agradaria que fos. Sóc massa gran per haver de dissimular... Casat, el que se'n diu casat, ho he estat dues vegades, però la història [d'altres relacions] és llarga. I tinc una filla de 24 anys. És a Chicago amb l'excusa d'aprendre idiomes... Jo també hauria fet igual".

3. "Veure el públic entregat em dóna molta força. Encara no he baixat del núvol d'aquests darrers 34 o 35 anys. Quan vaig començar no m'ho esperava, creia que trauria un disc, que la cosa duraria un any. Però les coses han anat a més, a més, a més... (...) El meu pare em va comprar la meva primera guitarra. Era pagès, no sabia ni escriure ni llegir molt. Quan vaig dir-li que volia ser músic, en lloc de dir-me que no, va anar a Manacor i va comprar la millor guitarra que va trobar. No sé com la va pagar".

4. "La dona amb què vaig descobrir el sexe era alemanya, es deia Gudrum. Jo encara no havia fet els 16 anys, ella ja en tenia 21 o 22. Va ser un gran fracàs. Jo era ben curt, no ens havien explicat res. A la tercera nit ella va ensenyar-me el que havia de fer i vaig durar 10 segons. Després em va fer repetir, en aquella edat pots repetir tant com vulguis. Explico aquestes coses perquè se sàpiga que el sexe estava completament prohibit".

5. "Ara gaudeixo del sexe més que en els anys de 'rock&roller'. Allò era 'aquí te pillo, aquí te mato'. Ara estàs amb una persona i t'hi dones més. Penses més en l'altra persona que en tu mateix. La glòria no és al cel, sinó aquí, amb la teva parella, fent l'amor".

6. "La relació entre mallorquins i catalans ha millorat un 90%. Quan vaig començar a venir per Catalunya, l'idioma no s'estudiava, hi havia aquells dubtes que si el mallorquí i el català no eren el mateix, hi havia un rum-rum... ara està clar que és el mateix idioma".

7. "A Catalunya hi ha el moviment independentista i aquí hi ha hagut un moviment a favor. Jo deixaria que Catalunya fes les seves demandes. Un poble té dret a decidir el seu futur. (..) Normalment no parlo de política. Per parlar-ne t'ha d'agradar i ha de saber-ne. Jo no en sé prou i no m'interessa".

8. "No he tocat mai a Marivent. Però sí que he sopat amb el rei nou i Letícia. En un sopar amb altres artistes mallorquins, músics, pintors... També hi havia Chenoa, per exemple. (...) Sóc bastant amic d'un jutge que no en té gaires d'amics, el jutge Castro. És un supertio, molt simpàtic. Quan sopes o dines amb ell, penses que no pot ser que sigui el jutge del cas Nóos. Quan el veus entrar al palau de justícia, fa una altra cara. Però no parlem del cas. Parlem de música i expliquem acudits".

9. "Tinc la sensació que he aprofitat la vida. Potser hauria pogut fer més coses però sóc molt gandul. Si em treus de la música i de fer una mica d'esport... (...) Viure tant a la teva manera es paga, però es pot arreglar una mica si te n'adones a temps. Jo ho vaig pagar amb la meva filla. Té 24 anys i els primers vint anys vaig estar molt poc al seu costat, estava massa pendent de la meva carrera".

10. "Tinc 65 anys i només tinc por d'una cosa, de no adonar-me quan sigui l'hora de retirar-me. He vist grans músics, grans cantants, que no s'han sabut retirar a temps".

stats