Mèdia 13/10/2017

Javier Monzón rebutja rellevar Juan Luis Cebrián al capdavant de Prisa

L'expresident d'Indra ha retirat la seva candidatura per formar part del consell d'administració

Ara
1 min
Juan Luis Cebrián ha estat el conseller delegat de Prisa des del 1988. Anteriorment havia estat director del diari El País .

BarcelonaJavier Monzón no substituirà Juan Luis Cebrián com a president de Prisa, després que ha retirat la seva candidatura per formar part del consell d'administració del grup, pas previ al nomenament com a president de la corporació.

Segons Europa Press, Monzón ha pres aquesta decisió després de comprovar que no se li garantien tots els poders executius de la companyia i al constatar que no compta amb el suport unànime dels principals accionistes. Donades aquestes circumstàncies, Monzón, expresident d'Indra, ha enviat una carta a Cebrián, actual president de Prisa, en la qual li expressa el desig de no optar al càrrec en les actuals condicions.

Monzón havia rebut una oferta per ocupar el càrrec de vicepresident de forma transitòria fins al desembre, moment en què assumiria tots els poders executius de mans de Juan Luis Cebrián, segons detalla Europa Press. Per a Monzón la situació de transitorietat no fa aconsellable que segueixi amb la candidatura, especialment tenint en compte que la seva figura no suscita consens en el consell d'administració.

Una de les claus de la retirada de Monzón seria el fet que Amber, el principal accionista del grup amb un 19,2% del capital, no hauria donat suport a la seva candidatura. En canvi, altres socis com el Santander, Telefónica o La Caixa sí que l'haurien avalat.

En la reunió d'aquesta tarda del consell d'administració s'ha retirat la proposta de nomenament de Monzón com a conseller. A més, s'ha estudiat la possibilitat de realitzar una ampliació de capital de 500 milions d'euros per enfortit els fons propis. A finals d'aquest any, l'editora de 'El País' haurà de fer front al pagament d'un deute de 956,5 milions d'euros.

stats